Kumaty elektryk co zna się na Fiatach ogarnie to bez problemu.
Printable View
Kumaty elektryk co zna się na Fiatach ogarnie to bez problemu.
Co ogarnie? Chyba wyciągnięcie modułu i wymianę na inny.... Myślisz że znajdzie np trefny tyrystor i go wymieni? Albo poszuka zimnego lutu i powie koledze że należy się 20zł??? Nie żartuj. Mi też się wydaje że wszystko jest łatwe bo robię sam. Ale rzeczywistość jest okrutniejsza.
Może faktycznie trafi na tego powiedzmy jednego z pięciu w polsce chętnych/umiejących (w tym Ty) :P ale skończy się to na zmianie modułu albo wykasowaniu imo z ecu. A już na pewno nie zaradzimy temu na forum.
Czyli szybciej znajdę kogoś kto mi wytnie immo, z tego co czytam. Czy po usunięciu go z komputera, nic nie będzie się działo? Jakieś błędy? Albo z ni tego ni owego nie zgaśnie mi podczas jazdy?
Niestety prawdopodobnie taki jest morał. Aczkolwiek możesz szukać jak cytryn radzi :)
Nie. Oczywiście jak wszystko poprawnie zostanie przeprowadzone. Jednak to nie jest jakiś fenomen i bez problemu z tym się upora większość jak nie wszyscy "fachowcy" takimi wycinkami się trudniący. Po prostu wtedy odpalisz każdym kluczykiem. Nie będzie zabezpieczenia kodem.
W takim świeżym aucie to jednak polecam naprawić nie usuwać. Wywalenie immo też 50zł nie będzie kosztować
Wieczorem normalnie zaparkowałem a rano już nie mogłem uruchomić.Świeci CODE i nie wiem co zrobić.Sprawdziłem bezpieczniki,antenkę i wtyczkę immo i nic nie pomaga.Czy jest jakiś sposób,aby to obejść?Pomoże ktoś z tym problemem?
Czy Kolega ma siedmio cyfrowy kod do awaryjnego uruchomienia silnika (electronic code), jęsli jest to uruchomić zgodnie z opisem w instrukcji obsługi.
Jeśli brak kodu do specjalisty od immo.
Sprwdzić a najlepiej wymienić bezpieczniki F16 i F20 na tablicy pod deską.
By sprawdzić błedy IMMO, interfejs musi być przełączony na nogę nr 8 we wtyczce.
Amatorsko nie da się obejść immo.
Niestety,kodu nie posiadam.Już sobie poradziłem...(chyba).Problemem okazała się kość w kluczu.Teraz jest spokój na razie.
Dzięki za pomoc.