Albo podmieniasz zawór
Albo zgrywasz mapę i patrzysz czy są zmiany
Printable View
Albo podmieniasz zawór
Albo zgrywasz mapę i patrzysz czy są zmiany
Rozebrałem gada jeszcze raz ,okazało się że miedzy cewką a korpusem jest dużo syfu i bolec cewki się zawiesił,rozruszałem zaskoczył , ale i tak coś jeszcze nie chętnie,jak narazie chodzi,po podłączeniu do FES'a faktycznie po dodaniu gazu otwarcie przeskoczyło nawet do 90% i pisało że włączony..Podejrzewam że za niedługo czeka mnie wymiana, jak nie już...Zamykam wątek
Raczej prędzej niż później
Bo na sprawnym zaworze 90% otwarcia nie występuje.
Po wizycie w Cinsofcie mój egr jest już historią :) ok 45 min roboty i auto lepiej rusza przy okazji spalanie średnie mam teraz na poziomie 7,7-7,8l a miałem 9,2-9,3 :) Teraz czeka mnie jeszcze wymiana termostatu, usuniecie klap no i remap :)
Polecam wizytę u Cinka !
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja Cię błagam, usuń od razu klapy wirowe!!! ja byłem na maj umówiony na ten zabieg, a pod koniec stycznia jedna klapa mi odpadła i narobiła szkód na prawie 5 tyśięcy złotych!!!! myślełem, że spokojnie do maja dociągne i się myliłem!!! Jak nie chcesz wywalić tyle kasy w błoto to zrób to zaraz, mój przebieg to 165kkm
[QUOTE=variatore;1580034]Po wizycie w Cinsofcie mój egr jest już historią :) ok 45 min roboty i auto lepiej rusza przy okazji spalanie średnie mam teraz na poziomie 7,7-7,8l a miałem 9,2-9,3 :) Teraz czeka mnie jeszcze wymiana termostatu, usuniecie klap no i remap :)
Polecam wizytę u Cinka !
ile płaciłeś za wywalenie EGR ?
Dodano po 8 minutes:
[QUOTE=variatore;1580034]Po wizycie w Cinsofcie mój egr jest już historią :) ok 45 min roboty i auto lepiej rusza przy okazji spalanie średnie mam teraz na poziomie 7,7-7,8l a miałem 9,2-9,3 :) Teraz czeka mnie jeszcze wymiana termostatu, usuniecie klap no i remap :)
Polecam wizytę u Cinka !
ile płaciłeś za wywalenie EGR ?
Wysyłkowo czyli wysyłkowo ;) Wyjmujesz ECU spod maski i ślesz pod wskazany adres. I generalnie 3 dni bez auta w przypadku wysyłki kurierem.
Kwestia zakupu kabla MPPS - około 100 zł + robocizna @sdero. Ja tak swoje modyfikacje robiłem i jestem zadowolony. Mailowo, żeby była jasność.
No i prawdopodobnie przyszła kryska na matyska i muszę gada wymienic/wywalić.Miałem straszny dół do 2300 no i myślę sobie DPF ale podpiołem pod FES'a i znowu błąd EGR, skasowałem, odpalam dalej nic nie rusza,zgasiłem , zapaliłem i odezwała się gadzina. Jak myślicie czy to może być powód tego że "wystrzela" go dopiero od 2300 obr/min? wydaje mi się że wchodzi w tryb awaryjny, wyłącza go (do skasowania błedu - co potwierdza FES ) nie otwiera się i jest przydławiony,
PS ile u cinka kosztuje wywalenie ustrojstwa?bo nie odpisuje...