Założyłem wczoraj Mikody GT z klockami TRW, zrobiłem jakieś 150-200km, dosłownie z każdym kilometrem lepsze hamowanie, na razie jeszcze ich nie katuję, ale już widzę, że na sporo je będzie stać ;) Tylko będzie kasa, zakładam taki sam zestaw na tył.
Printable View
Założyłem wczoraj Mikody GT z klockami TRW, zrobiłem jakieś 150-200km, dosłownie z każdym kilometrem lepsze hamowanie, na razie jeszcze ich nie katuję, ale już widzę, że na sporo je będzie stać ;) Tylko będzie kasa, zakładam taki sam zestaw na tył.
Nie jest to reklama :P Ale mysle ze warto wspomniec ze mozna dostac te tarcze w warszawie :) mikoda.waw.pl
A turtaj nawet frezowane i nawiercane (+50zł)
http://www.tarczpol.pl/
spoko dżordżu - słychać muzykę w aucie z mikodami gt i klockami trw :cool:
Witam,
ja od 2 miesięcy śmigam na nowych tarczach Mikoda GT i klockach TRW. Robiony jednocześnie tył i przód, w standardzie nowy płyn.
Opinia jak najbardziej pozytywna, zdecydowanie lepiej łapią nagrzane.
Niestety dziś dopadło mnie nieszczęście
szczegóły:
http://www.forum.alfaholicy.org/show...324#post372324
:(
Już kilkakrotnie chwaliłem nawiercane tarcze mikody za skuteczność hamowania przede wszystkim.
Jednak czy tylko ja zauważyłem przyspieszone ich zużywanie w porównaniu z tarczami innych producentów? Może mi się tylko zdawało.
Niestety z przykrością donosze o śmierci moich mikod /popękały/ po przebiegu ok 17000 do 20000km.Poszły do reklamacji zobaczymy co na to producent. Najciekawsze,że z jednej strony wyjechane do zera na frezach
__________________Jak narazie próbują zwalić wine na zaciski.A zaciski pracują jak trzeba.Czepili się ,ze piasta nie miedziowana sic.!
Powidziałem im,że gdybym chciał ich naciągnąć wysłał bym fotki i paragon jak chcieli i uznali by mi reklamacje bez szemrania.A mi zależało aby je obejzeli i sami stwierdzili co jest nie teges.
Gdyby zaciski stały to by mi sie grzały i napewno bym to czuł.
Zreszta założyłem drugie tarcze i bez problemu po hamowaniu przepycham samochód.A zacisków nie czyściłem tylko całe zdjąłem i założyłem drugie tarcze.
Otóż nie. Mam w tej chwili na wszystkich 4 kołach dotarty zestaw Mikoda + TRW i wrażenia są takie: piszczenia zero, hałasów zero, pylenie małe, hamowanie świetne. Boję się tylko czegoś takiego jak u Piotriixa, ale to czas pokaże - na razie przód ma 7kkm a tył nie ma nawet 2kkm.