Co polecacie do pielegnacji skory? Zalezy mi na tym,aby skóra była dobrze nawilżona. Zymol Leather Conditioner będzie dobrym wyborem?
Wysłane z mojej Xperii T3 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Co polecacie do pielegnacji skory? Zalezy mi na tym,aby skóra była dobrze nawilżona. Zymol Leather Conditioner będzie dobrym wyborem?
Wyczyścić cleanerem i zaimpregnować dedykowanym środkiem - Colourlock, Forniture Clinic, Lexol, Duragloss, Saphire - wszystkie trzymają poziom. Wymieniony przez Ciebie Zymol także.
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...015/08/264.jpg
Zakupiłam tego Meguiar'sa cleaner+conditioner w jednym. Wczesniej miałam Duragloss'a. Co sądzisz o moim wyborze?
:-) :-) KHOT na szczescie skora jest dość czysta. Czyscilam ja szarym mydłem z letnia woda i na fibrze nie było żadnego syfu. To szare mydło to chyba dobry pomysł? I wystarczajacy? Z typowych cleaner'ow,które polecasz ?
Szare mydło jest dobre w jednym przypadku: kiedy nie ma opcji wydania 5 dych na dedykowanego cleanera, a jednocześnie masz już mleczko do nawilżenia skóry natychmiast po myciu. W każdym innym przypadku powinno jednak się jednak użyć dedykowanego środka żeby ograniczyć niepotrzebne wysuszanie skóry.
Do doczyszczenia skóry z brudów w "porach/szczelinach" w moim przypadku użyłem szczotki do skóry za pare ziko z Alledrogo.
Środek jaki użyłem to CarChem Leather Cleaner. Szczotkując powstała jako taka piana, skórę z pewnością doczyściłem choć i tak tylko mały brud był do pozbycia się. Więc efekt był na pewno.
Po przetarciu foteli suchą fibrą użyłem CarChem Leather Armour według instrukcji na opakowaniu i z efektu nie mogę być niezadowolony.
Za tą cenę polecam zdecydowanie. Niestety zgubiłem zdjęcia... Może mam w domu na kompie.
Jedno stare zdjęcie załączam. Dziś jest identyko.
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=175940&stc=1
Ja używam tego megsa do pielęgnacji i jest okej,skóra po użyciu jest odświeżona