klamka wymieniona całe 95 euro Załącznik 221554
Printable View
klamka wymieniona całe 95 euro Załącznik 221554
Daarek jaki jest nr części - klamki, bo w moim aso nic nie wiedzą na temat takiej części wg nich dostępny jest tylko cały płat boczny. W którym aso kupiłeś?
Hhihi - Ebay kolego http://www.ebay.it/itm/Maniglia-post...0/382058942405
wymiana trochę kłopotliwa ale dało rade ( cześć pochodzi od producenta który produkuje całe boczki)- tak się składa ze..ułamałem druga- tym razem od strony pasażera ale kupiłem boczek kompletny. Widziałem na allegro są i od strony kierowcy w bdb cenie - kupuj i się nie zastanawiaj.
W lutym urwałem lewą, w sobotę prawą moja kobita. Kompletna tandeta ( klamka nie kobita :cool:)
Niestety problem nadal występuje. Na włoskim forum wyczytałem że niby wzmocnione choć jak je oglądałem to jakiejś różnicy nie zauwazyłem.
Problem w tym żeby wymienić samą klamkę to wraz ze stelażem do boczka jest ona zgrzana- trzeba rozwiercać i dodatkowo rozłączyć kilka zgrzewów w boczku aby to wyjąć i następnie włożyć kolejną - mi to zajęło 3 godziny. trochę zabawy jest.
Jakiś specjalistyczny sprzęt był przydatny?
do wymiany boczku?
przedwczoraj wymieniałem pasażera :D
musisz zaopatrzyć się na wszelki wypadek w zapasowe kołki
klucz imbus, śrubokręt krzyżak i malutki szpikulec do wyciągnięcia zaślepki śruby za klamką no i coś do podważania tej listwy w kolorze na drzwiach i panelu przycisków
na imbus jest 3 śrubki, 2 wkręty z boku po otwarciu drzwi i od dołu
najpierw wyjmujesz zaślepkę lusterka potem poszczególne śrubki i ciągniesz od prawego dolnego rogu. Żeby kołki nie popękały podgrzej wokół na łączeniu z drzwiami suszarką nie opalarką- będą bardziej elastyczne.
potem rozpinasz mocowanie linki klamki oświetlenia drzwi głośnika wysokotonowego i przycisku szyby
w przypadku wymiany samego panelu z klamką rozwiercasz nity i wyjmujesz plastik - jest trochę pieprzenia przy wkładaniu nowego panelu klamki dlatego wymieniłem cały boczek.
Moja żona ma powiedziane, że ma nie szarpać za klamkę, ale cały czas nie może tego zrozumieć.:)
zrozumie jak urwie i zapłaci z własnej tj. Twojej kieszeni :D