Ciekawe ile nowy alternator kosztuje. Jak mogę sprawdzić ze to na pewno on?
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Ciekawe ile nowy alternator kosztuje. Jak mogę sprawdzić ze to na pewno on?
Podmień akumulator od kogoś, sprawdź miernikiem napięcie na aku przy uruchomionym silniku bez zbędnych świateł klimy, musisz mieć ok 14V ! Będziesz miał 13 lub mniej i alternator pada, daj do regeneracji !
Coś dziwnie się szczypiesz, najgorsze jest cały tydzień zadawać pytania, a nie działać przy aucie. Wiem, że są to koszta czy aku czy alternator, ale coś musisz zacząć działać kolego !
Najlepiej śmignij do elektromechanika, od razu się dowiesz gdzie tkwi problem.
Alternator nowy, nie wiem chyba ok 1500zł, ale większość bierze regenerowane!
Ja przez zakład mehaniczny dostałem za 350zł (był chyba 100A) ale jak dzwoniłem bezpośrednio do zakładu regeneracji urz. To kobieta poinformowała mnie, że dla klienta zwykłego to koszt od 450 do 60pzł w zależności ile amperowy alternator. A mechanik podlniczył mnie uczciwie, za robotę również jak pisałem wyżej za całość 450zł, altek 350zł
Pozdro i powodzenia
Ok. Dzięki.
Dziwne że pada bez żadnych informacji na kompie. Chwilę było spokoju przyszly upały i znowu. W wolnej chwili się tym zajmę.
masz numer do Przemka chłopak ma świra na punkcie Alf wiec myśle ,że ci pomoże 608 193 249.powiesz ,że nr. masz od Justyny z Zrecina od 159.mysle,że ci pomoże.powodzonka