No ale wtedy auto będzie jeszcze niżej siedziało :)
19" mam nadzieję będą OK :)
- - - Updated - - -
Jeszcze prośba jak ktoś wie:
A czy średnica zawracania różni się w wersji TI od innych?
Jakie jest spalanie w wersji 2.0 JTDm w TI?
Printable View
Co do srednicy Ci nie pomoge, bo nie mam pojecie.
Jesli chodzi o spalanie to spalania ksiazkowego nie uzyskasz na 19" i bedzie ono wieksze niz na 17"
Tu masz link do dyskusji o spalaniu ;) http://www.forum.alfaholicy.org/159_...pider-202.html
Opony 19" z tych co widzialem maja indeks zuzycia C w gore
Mi spala srednio chyba 7.5. Robie od 730km do 1000+ na jednym tankowaniu.
Znam ten ból i radość. W trakcie wyjazdu na Spa F1 GP, złapałem kapcia na przodzie i opona nie nadawała się do naprawy a że założony zapas na 17" 225/50 zdecydowanie nie polubił się z resztá kół to zanabyłem komplet nowych michelinów pilot super sport 235/40. 920€ :(. Planowałem zakup pirelek p zero wiec troche mnie ta przymusowa zmiana wkurwila ale powiem szczerze, że sa całkiem fajne te oponki i w porównaniu z pirelkami, które mam na slk wypadaja calkiem godziwie bo świeżutka guma robi swoje a rozgrzana na autostradzie wrecz przyklejała palce:). Dodam jeszcze, że kupiłem moje 19 z oponami 245/40 i strasznie ciagalo autem na koleinach. Po zmianie na 235/40 problem zanikł całkowicie i auto prowadzi sie rewelacyjnie na polskich drogach
Jeszcze mam jedno pytanie.
Czy po wpisaniu VINu (egzemplarza w wersji TI) w EPER'a będzie jakaś informacja, że samochód jest w wersji TI?
Jest to jakoś opisane tam?
U mnie jest w eperze napisane wersja Ti
jak ostatnio rozgladalem sie za nowsza 159, to z jedna mialem wlasnie watpliwosci.
Gosc (austriak) twierdzil ze to Ti. 159tka nie miala jednak zadnych znaczkow 'ti' (z reszta nie miala nawet znaczka 159, ani TBi and DesignGiugiaro), miala jednak sportowe zawieszenie, sportowe siedzenia kubelki skora+alcantara, czerwone nici na kierownicy itp, czewone wstawki na zegarach, 18" czarne turbiny (w ti MY11 takie wlasnie byly domyslnie, nie 19", choc mozna bylo zmienic na 19"), czyli wiekszosc atrybutow Ti. Byl jednak czarny szczotkowany panel i inne wstawki na kierownicy/drzwiach (jak w Distinctive z/SportPlus ostatnich), a w MY11 wg katalogu mial byc juz Carbon. wg. VIN pisalo ze to SportPlus na rynek Wlochy/Europa. sprawy nie wyjasnilem bo w koncu kupilem inna (z reszta dla mnie to nie bylo takie wazne czy faktycznie Ti czy nie, bo wyposazenie bylo fajne), mimo moich uwag gosc zarzekal sie ze to Ti (twierdzil ze pracowal u dealera Alfa Romeo od ktorego odkupil to auto i ze wie o czym mowi).
chyba nie pomoglem zbytnio...
Rozbawiłeś mnie tym wpisem :)
Ja mam właśnie taki przypadek, że niby TI (w środku tak wygląda), a w Eperze:
BN 2.0 JTD CF5 S.PLUS 6M 170CV GS I/CE...
Ale w wyposażeniu:
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=181730&stc=1
Sprowadziłem teraz TI i wg epera mam tak
X9 - ALFA 159 (2008-2010) 140TW3101000 - SW 1.9 JTD 16V CF4 T.I. 6M GS I/CE Engine: 6066825 Vehicle: 07179689 Prod. date: 20/6/2008