Dlatego będę chciał zrobić sobie mały zapas co ważniejszych rzeczy. Może nawet jakiegoś dawcę kupię
Printable View
Dlatego będę chciał zrobić sobie mały zapas co ważniejszych rzeczy. Może nawet jakiegoś dawcę kupię
Bardzo mądrze, ja już niektóre zbieram do mojej.
Jeszcze biorcy nie masz a już o dawcy myślisz...?... odwrotnie zacznij to może się uda..:D
Nie no najpierw biorca [emoji14] dawca to tak przyszłościowo
Ok .powodzenia w poszukiwaniach..:)
Najpierw muszę jeszcze trochę bilonu dozbierać [emoji14]
Mmax, absolutnie się zgadzam- gtv z napędem na tył mogłoby być moim jedynym autem w życiu ;) widzę też, że nie ja jeden wzdycham do mustangow.
Mój mechanik robi takie rzeczy, tylko trochę taniej, kolego Quarter. Skladasz zamówienie na auto podpisujesz umowę na rok, wkladasz zaliczkę 100tys, on ściąga padło i robi Ci z niego fabrykę ;)
Co do narzekań na masę gtv. Pokażcie mi panowie auto z silnikiem 3.0, które jest lżejsze o 250kg. W ogóle podrzuccie mi proszę lżejsze trzylitrowki.
Nie tylko Ty, Tytus. Nawet byłem bardzo blisko kupna IV generacji, 3.8 V6, w na prawdę pięknym stanie, bez grama rdzy, suchutki, technicznie praktycznie igła. Auto pewne bo od bardzo dobrego znajomego mojej siostry. Na dodatek gość nie wiedział co ma i chciał za niego grosze. Bylem na jeździe próbnej z mechanikiem. Miałem brać, ale że automat, to dałem sobie chwilę na zastanowienie. Kiedy zadzwoniłem niespełna dwa dni później, zdecydowany na zakup auta okazało się, że auto już sprzedane...
Z tego co wiem, to Gtv pierwotnie miała mieć napęd na tył, koszty jednak okazały się kluczowe dla fiata i.... zostały tylko tuleje pływające w tylnym zawieszeniu.
Panowie kupować, kupować i ratować piękne perełki klasycznej motoryzacji :)
No właśnie ja tak obserwuję rynek Gtv od jakiegoś czasu, powiedzmy 2 lata i już jest dużo gorzej niż było. Kiedyś było ich dużo więcej, zawsze było kilka sztuk 3.0, a teraz często jest tylko kilka zdezelowanych TSów. Boję się, że zanim uzbieram, będę musiał kupować za zachodnią granicą, a tam ceny są już teraz bardzo wysokie.
mattman wcale by mnie to nie zdziwiło. Alfa miała doświadczenie z tylnym napędem (to było na świeżo po transaxlach), a ten model aż prosi się o RWD. Kilku moich znajomych było w szoku, że to jest tylko FWD...