Napisał
radosuaf
Jak będziesz miał prawko trochę dłużej, to się jednak przekonasz, że pewnie do 60% się nie zbliżasz...
- - - Updated - - -
Moje 0,05 zł:
BOSE - podobno nie warto;
zaciski - moim zdaniem, jeśli nie musisz, to szkoda kasy, chyba że masz ładne "przelotowe' felgi; po 3 latach będą do odnowienia, bo będzie pełno odprysków
autoalarm - nie widzę sensu;
ogrzewane dysze - moim zdaniem też niepotrzebne, przy silniku benzynowym i ostatnich zimach na 90% Ci się nie przydadzą
za nawigację zapłaciłbym tylko, jeśli ma informacje o korkach (chyba ma od TomToma) - TMC albo brak mija się dla mnie kompletnie z celem, jeśli jeździsz po większych miastach; możesz się spodziewać, że z aktualizacjami będzie problem, a aktualnie sieć drogowa się dość mocno w PL zmienia (u mnie na Zachodzie budują się między innymi S3 oraz S5 i jeśli tego za 2 lata nie będzie, to nawi będzie średnio przydatna).
Jeśli chcesz samochód na 3 lata leasingu, to brałbym 150 KM + ręczna skrzynia (spokojnie starczy do przemieszczania się, ale w mieście przydałby mi się automat), a jeśli coś na dłużej, to 240 KM oczywiście. Wersja 170 KM TCT faktycznie bez szału cenowo wychodzi - zaleta jest taka, że będzie nieco mniej palić.
Nie widzę nic w cenniku nt. czujników zmierzchu i deszczu - są teraz w standardzie?