to przecież pisałem że tam są zwykłe żarówki, tylko taki efekt dzieki lustrzance wyszedł
można sie zastanowić też nad HIDami. koszt koło 300zł, a np. BlueVision koło 60zł, a częściej sie palą (mi właśnie po 2 latach jedna sie spaliła :/ )
Printable View
to przecież pisałem że tam są zwykłe żarówki, tylko taki efekt dzieki lustrzance wyszedł
można sie zastanowić też nad HIDami. koszt koło 300zł, a np. BlueVision koło 60zł, a częściej sie palą (mi właśnie po 2 latach jedna sie spaliła :/ )
Po 2 latach to sam bym wymienił żarówki na nowe, świeże nawet gdyby się nie spaliły...
co do palenia zarowek to u mnie gdy były normalne zarowki to tak co 2 tygodnie wymieniałem bo ciagle sie palily... dopiero jak xenon założyłem to mam spokoj :) bobryt nie przyuwazylem tego zdania sorki ;) ja mam tam jakies niebieskie niby ala xenon na opakowaniu pisalo cos tam barwa podobna do xenonu 5,5k a swieca na zolto w halogenach... czy to wina luster ze nie beda swiecic na inny kolor??
Co sądzicie o tych do 145: FARENHEIT H1 XENON PLATINIUM
http://allegro.pl/item644002488_znakomite_zarowki_farenheit_xenon_pl atinium_h1.html
Postojówka mi się przepaliła i chcę zmienić na jakieś lepsze (zdania podzielone, jak widzę, wiec mam inne kryterium ;) ): najlepiej jest mi kupić w Katowicach lub okolicach (jakoś kurierzy itp odpadają - sam pracuję w sklepie internetowym i... wolę sam odebrać;) ).
Aha i czy miał ktos do czynienia z listwami LED?
Ogolnie (np. jako dodatek do swatel mijania), bo z tego co wiem, zeby ich uzywac jako dziennych musialyby spelniac poza homologacja duzo innych warunkow....Co z tymi moimi zarowkami mijania?Sprecyzuje od razu kwestie spalonej żarówki postojowych: chodzi mi o to, żeby przy właczonych światłach mijania kolory jako tako współgrały :).
Edit:
Wybór padł na: PHILIPS H1 55W - BLUEVISION (zestaw 2x H1 55w + 2x W5W
2x H1 55w + 2x W5W) za 75 zł :) + do tego zamontowane już dwie listwy LED po 24 na jedną (tylko z drobnym ryzykiem, bo bez homologacji.... - oby się ktoś nie czepiał ;) ).
spoko na homologacje raczej rzadko patrza ;) jak bedzie chcial pokazac kto rzadzi to i tak Ci dowod zabierze :D niestety tak bywa :/
zrob jakas fotke i pokaz gdzie dales takie listwy ;) tez nad tym mysle ale czekam az ktos pokaze jak to wyglada :D
ja mam ten grill co sie niby kratka nazywa do fl byl montowany i tak myslalem czy by ich tam czasem do srodka nie wlozyc ze praktycznie nie bylo by ich widac bo były by schowane :)
moze bym i takie cos sobie założył ale nie az tyle diod :)
zostawcie te alfy w spokoju!!!