nie... ale wszystkie inne opcje już wykorzystałem... a dalej jest kicha...
Printable View
nie... ale wszystkie inne opcje już wykorzystałem... a dalej jest kicha...
Daj znać jaki będzie efekt wymiany.
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
I jak wymiana pomogła?
Nie wymieniałem - wyciągnąłem i wyczyściłem. Na moje oko nie bardzo było tam co czyścić, ale zobaczymy. Przez parę dni będę obserwować co i jak i dam znać... W każdym razie przedwczoraj i dzisiaj rano myślałem że jej nie odpalę... Kręciłem z 8 sekund aż w końcu zaskoczyła jak nigdy nic... :(
Kolego sprawdź jeszcze regulator ciśnienia paliwa.
właśnie ten regulator wczoraj zdemontowałem i wyczyściłem...
Mam to samo u siebie, wtryski po regeneracji , filtr paliwa wymieniony. Czy może być coś nie tak z filtrem powietrza? Wiem, że mam popękaną obudowę po spotkaniu z krawężnikiem.
Dosłownie pół godziny taka sytuacja - Alfa od 7 godzin stoi na parkingu, na dworze ciągle w okolicach 21*C, nie pada i nie padało. Odpalam auto, rozmawiam ze znajomym. Alfa chodzi na biegu jałowym. Po chwili czujemy dziwny słodkawy zapach - patrzymy auto kopci na biało. Po ok. 2 min przestaje i są normalne czyste spaliny. Pojechałem na szybko do domu zrobić ponownie test spalin - silnik mocno nagrzany, duży obieg na chłodnicę. Ok 1800 obr na silniku i tak przez 5 min - kolor testera się nie zmienił(niebieski), czyli negatywny wynik. Natomiast poziom płynu po tych 5 min podniósł się z minimum do ok. 3 cm od korka(patrz załącznik).... Już sam zgłupiałem, czy możliwe by tak naprawdę dziwacznie pękła ta głowica...!? pozdrawiam Paweł
Sprawdź chlodnice Egr/spalin
Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka
była wymieniona miesiąc temu