-
wszystko zależy jaką metoda chcesz ile warstw i czego ma być x powierzchnia części + rodzaj żywicy w przypadku karbonu ( ile jej wejdzie zależy od ilości włókna węglowego) + koszt budowy form. W przypadku jednego zestawu w kewlarze myślę że 20 koła to za mało. Nie mogę powiedzieć ile kosztuje metr preimpregnatu do kewlaru bo nie wiem na tą chwilę ale podrzucę info we wtorek albo środę. alternatywą jest ta strona http://www.emcracing.co.uk/alfa_romeo_75_body_kits.html
ale nie masz możliwości wpłynięcia na kształt części. Ceny orientacyjne masz podane.
-
zakładając całośc w kewlarze, mówiąco zestawie liczę się kosztem ok 30 tys....aczkowiek najpierw zlozylbym podstawę (buda, klatka, mechanika ) oblozy standart blacha z wydumkami i po ustawieniu auta zamiawał kewlary, chyba dobra filozofia?
-
bardzo dobra, po co komu kewlarowa rakieta która nie jeździ i nie jest przygotowana pod tak ekstremalnego kita. Zgadzam się z tobą całkowicie
-
hehe to ja lece zamiawiać poliuretany do zawiechy:P bardziej pyatnei bylo pod katem czy jak potem zaloze kewlary to czy rozkald masz nie zmien isie diametralnie i auto nie bedzie neisterowalne, jednak szczegolna cehca 75ki jest rozklad mas...
-
O kurna Wy tu już o rakietach piszecie
-
a tak się w kwestiach literaturowych dopytam myslicie zeb byloby zianteresowanie alfa romeo 75 workshop manual przetlumaczonym na poslki i z dolozonymi zdjeciami gdzie się da? bo mysle czy by sobei takiego questa w racha cwiczen z ang przez wakcje nei zrobic...juz conieco porobilem....
-
myślę że wpływ na masę będzie na bank ale jeśli masz 52:48 to możesz co najwyżej go poprawić zostawiając coś cięższego na tyle, poza tym założysz pewnie gwintowaną zawiechę a tu masz duże pole manewru żeby oszukać środek ciężkości na tyle że będzie można skorygować niewielką różnicę mas na przodzie i tyle.
-
Napewno ktoś zainteresowany sie znajdzie
-
ja mogę kupić od razu sztukę od ciebie jeśli będziesz miał do mojej wersji, fotki sam ci mogę porobić wedle życzenia. Kurde mam manuala do chyba wszystkich wersji silnikowych ale po włosku, angielsku nawet po rosyjsku ale nie po polsku. Więc chętnie..., jeśli potrzebujesz to mojego manuala podeślę ew mogę coś jeszcze zakupić jeśli znajdę coś co cię interesuje.
-
hehe jak będzie to za darmo, chce sobie przypomnieć techniczny angielski troche a przy okazji przysłużyć się społeczności, a zzdjęcia w miarę prac będę uzupałniał, ale i prosił was jak będziecie coś u siebie grzebać, żebyście robili:) Dlatego zaleca się andrzejowi kupic straszliwego trupa coby komplet fotek mógł zrobic jak będzie wszytsko po kolei naprawiał:) Jakbyś jeszcze dodatkowo był mocno niezdecydowany i żonglował wszystkimi silnikami z palety to juz byłaby edytorska bajka;)