-
To poprawiam. Testowałem ten na metanolu (ten o którym pisałem - na alkoholu). Ten shell'owski sprawdziłem również - nie ma tam ani słowa metanol, ani etanol... Dlatego nazwałem 'bez alkoholu'.
Skoro UE zakazała, to pewnie stąd możliwość zakupu "tylko na firmę".
-
Karta MSDS twierdzi, ze w shellu Winter Screenwash jest do 50% etanolu bo niby co innego mieli by lać do płynu aby nie zamarzał jak nie alkohol ;]
-
Jest opcja wyłączenia czujnika w mesie?
-
Nie wiem czy jest opcja wyłączenia czujnika po prostu jednym kliknięciem on/off ale jeśli nie ma można by spróbować odłączyć kabelek i zrobić adaptacje proxy może wtedy zachowa się jak by go fabrycznie nie miał.
-
3 załącznik(i)
odgrzewam kotleta,
wymiana wycieraczek i tzw kalibracja nie pomogły ani troszeczkę więc kontynuując temat mam dwa pytanka:
1. wszyscy wiemy jak działa ten czujnik a raczej nie działa więc czy ktoś rozwiązał ten problem raz a dobrze i jest w stanie sie podzielić??
2. wczoraj się przypatrzyłem mojemu czujnikowi i nie jestem pewien do końca czy jest prawidłowo założony... była wymieniana przednia szyba, tak jakby nie przylegał do szyby oraz był lekko skręcony, załączam fotki, niestety lepsze ciężko zrobić, dodam że nie widziałem innego prawidłowo działającego czujnika żeby porównać, może ktoś jest w stanie coś stwierdzić...
Załącznik 218823Załącznik 218824Załącznik 218825
pozdrwiam
-
Co to za marka szyby? Sprawdź po krawędziach, czy szyba jest równo przyklejona. Zdecydowanie nie powinno to tak wyglądać.
-
Szyba jest pilkingtona, przyklejona równo, tak przynajmniej na moje oko.