Szerokość opon max w tej konfiguracji to 225, bo inaczej kolo nie schowa się w nadkole lub będzie trzec przy skrecie - szczególnie z przodu. Jest widoczny niewielki naciąg z racji 8j felgi, który moim zdaniem dodaje uroku.
Printable View
Szerokość opon max w tej konfiguracji to 225, bo inaczej kolo nie schowa się w nadkole lub będzie trzec przy skrecie - szczególnie z przodu. Jest widoczny niewielki naciąg z racji 8j felgi, który moim zdaniem dodaje uroku.
Cześć
Pytanie mam nadzieję pasuje nieco do wątku - nie znalazłem odpowiedniego, a nie chcę specjalnie dla jednej pierdoły zakładać nowego tematu. Przymierzam się do wymiany fabrycznych 16" na coś bardziej odpowiadającego moim gustom i naszła mnie jedna wątpliwość: jak należy załatwić temat czujników ciśnienia? Fabryczne felgi chciałbym zostawić sobie na zimę, więc zakładam, że należy dokupić dodatkowe do nowych kół? Czy to jakieś konkretne czujniki pod Giuliette czy są one w miarę uniwersalne?
Wiem, że pytanie jest 100% lamerskie, niemniej przyszło mi to właśnie do głowy i zupełnie nie mam pomysłu na rozwiązanie.
Rzeczywiście lamerskie :) bo .... w Giuliecie nie ma czujników ciśnienia. Od modelu MY 2014 pomiar jest dokonywany za pomocą ABS tj. systemu ITPMS mierzącego prędkość obrotową kół - dzięki temu można wymieniać felgi bez problemu.
No tak - coś dzwoniło, ale nie wiedziałem, w którym kościele. Bardzo Ci dziękuję :)
Ciekawe czy w julkach przed 2014 mozna to aktywowac. Na zegarach jest kontrolka.