-
Oczywiście gumki z zestawu pasują, ale trzeba się trochę namęczyć, żeby je wcisnąć. Oryginalne gumki wchodzą do końca przy użyciu minimalnej siły. Te z zestawu skurkowane po dojściu do pewnego momentu stawiają wyraźny opór (wystają jakieś 1-2 mm). Dobrze się trzeba było młoteczkiem nastukać, żeby je docisnąć do - a i tak minimalnie wystawały. Tak więc polecam dociskać jakimś imadełkiem przez drewniany klocek, bo będzie szybciej i bezpieczniej dla gumy.
Po wymianie jednego i sprawdzeniu, że w drugim jest to samo, a guma dobra odpuściłem (nie miałem imadła, a trzeba było za chwilę jechać)
-
Smarowałeś je przed wciśnięciem? Ja mam taki plan.
-
jakby ktos chcial mam mae brembo do odsprzedania...
-
Zna ktoś wymiary śrub mocujących te zaciski? Najbardziej zależy mi na wartości skoku gwintu, średnica to M14.
Chętnie odkupię od kogoś takie śruby jak niepotrzebne :)
-
-
Też tak myślałem. Ale śruba o takim skoku nie weszła. Załatwiłem zestaw gwintowników i okazało się, że to M14x2. Dziwne, bo nie wygląda, żeby ktoś grzebał przy gwincie w zwrotnicy. Musiałby w obu go poprawić.
Oryginalna śruba ma numer 51825986, ale nigdzie nie mogę znaleźć jej wymiarów.
-
Wie ktoś może czy zwrotnice do małego brembo i dużego są takie same? I w którym roku była zmiana wahaczy górnych na inna średnicę sworznia?
P.s. Mam gdzieś w garazu śruby do brembo to potwierdzę, ale z tego co juz wstępnie mierzyłem 14x1.5
-
Potwierdź proszę, najlepiej ze zdjęciem (jeśli na łbie śruby będzie widoczna norma to też zapisz).
Jeśli rozstaw otworów w zaciskach jest taki sam, to zwrotnice będą identyczne. Zmiana wahaczy nastąpiła po lifcie. Najprościej poznać poliftową zwrotnicę po tym, że jest aluminiowa. Wcześniejsze są żeliwne (czarne).
-
Jeszcze raz wtrące się do dyskusji, przepraszam.
Czyli przełożenie samych zwrotnic (pomijając przewody) ze 159 2.4 (przedlift) wystarczy żeby wsadzić tarcze 330 z dużym Brembo?
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
-
Tak. Ja bym ze względu na zimowki 16" chciał się dowiedzieć czy założenie zwrotnic 2.4 przedlift pozwoli założyć male brembo 305mm?