w lezajsku robi z 280 km 350 i 470 Nm ale to dla stelvio.jeden z lepszych w Polsce.
Printable View
w lezajsku robi z 280 km 350 i 470 Nm ale to dla stelvio.jeden z lepszych w Polsce.
Nic.
Damos już dostępny i sterownik rozpracowany, więc po co bawić się w durne box-y. Chyba, że gwarancja...
Z resztą EDC17C69 jest już w Giulieccie 940 po 2013, która już do mnie zawitała nie jeden raz ;)
Właśnie o gwarancje chodzi
Kupiłem boxa dedykowanego do giuli 2.2 180 km
W sobotę testy
Ten sterownik jest również w Jeepie Wranglerze 2,8 CRD. Tak jak mówisz sdero, sprawa już ogólnie dawno znana. Co z gwarancją? Są dealerzy którzy sami proponują tuning.
To jest tak samo jak z instalacja LPG w SRT8. Dealer montuje, a gdzie w instrukcji wzmianka ze takie coś może być zamontowane? Mimo tego gwarancja jest utrzymana.Poza tym jaki problem wgrać przed przegladam seryjna mapę?
Problem jest. Na razie nie słyszałem żeby jakiś serwis Alfy proponował czipsowanie i niejako zapewniał spokój z gwarancją. A zmiana softu czy box zostawia ślady. Jest możliwość sprawdzenia że ciśnienie doładowania było wyższe niż ori sterownik dopuszcza, że dawka paliwa była inna , że mapa zapłonu została zmieniona itd.
Nawet jeśli wgrasz jedną mapę (ori) na drugą ślady w sterowniku zostają.
- - - Updated - - -
Jedyne rozwiązanie to dogadać się w konkrernym ASO zeby przymkneli oko ...
Wprowadzasz ludzi w błąd. Count dla softu jest zliczane tylko przy wgrywaniu przez OBD, a i tutaj co lepsze interfejsy mają opcje jego zerowania. Przy sterowniku EDC17C69 jak na razie możesz zapomnieć o obsłudze przez OBD. Jeśli przywrócisz soft oryginalny po pełnym backupie na stole, to żadnego śladu nikt nie zobaczy. Nie będzie żadnych informacji o parametrach wcześniejszych. Tak po chipie jak i po box-ie. Jedyne co można zauważyć, to ślady po otwieraniu sterownika.
I jak wypadły testy? Jestem ciekaw gdzie przymocowałeś boxa pod maską i jak udało Ci się poprowadzić przewód + by zachować szczelność puszki z bezpiecznikami. Jak przeglądałem instrukcję tego boxa, to były tam tylko zdjęcia gdzie co podłączyć, nie było żadnego zdjęcia gdzie i jak zamocować box.
Ja tylko dodam, że Giulie Q po 01.01.2017 mają ECU zabezpieczone hasłem, które ma uniemożliwić odczyt i edycję parametrów. Oczywiście jest sposób na obejście tego zabezpieczenia ale jest to kolejny dowód, że FCA nie chce, żeby grzebano w sofcie.