qrcze kiepsko, to wygląda na wykresach. Nie wiem czy te świece w końcu wymieniłłeś?? MA to silnik wrażliwy na ich jakość, choć chyba bym obstawiał problem z cewkami.
Printable View
qrcze kiepsko, to wygląda na wykresach. Nie wiem czy te świece w końcu wymieniłłeś?? MA to silnik wrażliwy na ich jakość, choć chyba bym obstawiał problem z cewkami.
Nie jak dziś mi czas pozwoli to pojadę kupić. Czy jak z cewkami to leży moduł MA?
Edit:
Bez sensu i tu pytanie, cewki to 400komplet Boscha więc lepiej niż MA 3000
Moduł MA nie ma nic wspólnego z cewkami, jest jescze jeden myk, elektrozawory na module MA. dobrze by było podmienić to z innego auta żebyś sie na koszty nie narażał niepotrzebnie. Pamiętaj że świece irydowe do MA.
Dobra świece wymienione (pamiętałem kupiłem ngk jak w ASO). Stare wyglądały przyzwoicie.... Jutro bd patrzył wykres cewek
EDIT 15.11.17
Jedyne co jest z cewkami w MES to czas ładowania (na wszystkich jest zbliżony ale czy to dobrze czy nie...nie wiem :) )
Niestety niechcący przerwałem proces i podzieliłem na 2 pliki
Załącznik 237788
Załącznik 237789
Plik CSV jak ostatnio:
czas ladowania cewek1.csv
czas ladowania cewek2.csv
[MENTION=29383]paweltbu[/MENTION] MISTRZU, proszę o radę co dalej :( :)
Dziś mniej wibrował silnik, ale nie wiem czy to kwestia świec czy wyższej temp na zewnątrz bo powyżej 5-7C nie występuje ten problem
Żaden ze mnie mistrz... Mistrza to dopiero tu zawołam :) [MENTION=18522]criss[/MENTION] co sądzisz o tych logach??
- - - Updated - - -
Ej właśnie [MENTION=66964]domin[/MENTION] a robiłeś kalibracje MultiAir?? generalnie to procedura obowiązkowa przy każdej wymianie oleju.
Co do kalibracji to brak mi słów do bałaganu który robi grupa Fiat w swoich autach [MENTION=53518]Paweł[/MENTION]tbu. Ale w rocznikach <2013 tej procedury nie da się wykonać w Giuliettcie (w mito, GP itd. tak) Nie zależnie od przewodów, mechanik ASO powiedział mi że oni też w nich nie robią bo "w ich komputerach tej funkcji nie ma po połączeniu się z Julką <2013"
Próbowałem MESem sam, też nie jestem w stanie... (mam nie przerobiony kabel OBD+3 adapter ale on tu nic nie zmienia)
Chyba, że ktoś w Warszawie umie/ma jak to chętnie wpadnę z jakimś browarkiem :)
Ewentualnie Grodzisk itp. bo mieszkam w Ursusie :)
MES tego nie zrobi, najlepiej autocom lub aso, w auto kom to element opcji "wymiana oleju" a w aso reset czegos tam, albo wymiana centralki /tak pokazuje examiner/ ale z najprostszych urządzeń chiński autokom śmiga jak złoto. moim zdaniem powinienes to zrobić
autokom to oprogramowanie serwisowe Delphi? Skąd to wziąć czym się z tym połączyć? :)
to jest cały komplet, w warsztatach to mają. nie wiem kto w warszawie, napisz na alfahholikach na facebooku kto by ci zrobil kalibracie w wawce, na bank sie ktos znajdzie
OK :) Dzięki :)
EDIT:
Byłem, zrobiłem. Wracając znowu sypnęło P1064....
P.S
ale jestem pod wrażeniem bo pomimo LPG nie wyświetla się info o złej mieszance itp :)