ja nie napisalem nigdzie ze cisnienie pompy bralem z ksiazek wczesniej miala tyle stara pompa czyli 3 krotnie mniej
Printable View
ja nie napisalem nigdzie ze cisnienie pompy bralem z ksiazek wczesniej miala tyle stara pompa czyli 3 krotnie mniej
Dlatego napisałem, że należy operować wartościami a nie mnożnikami. Gdybyś napisał że masz 8,3 bara to by wyszło że troche za dużo, ale napewno przerabiając pompę oleju nie zakładałeś zaworu upustowego który w bokserach jest ustawiony na ok 5 - 5,5 bara. Sprawna pompa od boksera też da Ci tyle bez zaworu. Zresztą ciśnienie oleju jest bardziej wykładnią zużycia wału i panewek niż pompy, którą to wymienia się zawsze jeśłi jej zużycie jest ponad podane dane.
wał i panewki mam nowe widze ze z czestochowy z tamtad kupilem alfe okropnie zaniedbana byla:Prozwazalem przed remontem adaptacje do niej silnika i skrzyni z subaru imprezy
hmm a ile razy robili Tobie pomiar na hamowni? Dali Tobie jakiś wydruk? Zmieniałeś coś w wydechu? O ile była splanowana głowica?
raz bo przy drugim razie padła skrzynia głowica jest tak splanowana ze jeszcze tylko raz będzie można ją planować wydech orginał tylko kolektor dorabiany ale nie potrzebnie bo znowu powgniatany:( mam wydruk
Nie chciałem zakładać nowego tematu więc podczepiłem się do tego. Czy sprzęgło z boxer 1.4 będzie pasowało do boxera 1.7 16 v