Z tymi zamiennikami blokad od v6 to chyba zależy na jaką partię się trafi, bardzo dużo osób poprawia po zamiennikach blokad, a kilka osób mówi że jest ok.
Ja bym nie ryzykował, pożyczył od kogoś OE, chociaż w celu porównania z zamiennikiem.
Printable View
Z tymi zamiennikami blokad od v6 to chyba zależy na jaką partię się trafi, bardzo dużo osób poprawia po zamiennikach blokad, a kilka osób mówi że jest ok.
Ja bym nie ryzykował, pożyczył od kogoś OE, chociaż w celu porównania z zamiennikiem.
Cze lesio146 , wiesz może jak wygląda sytuacja z blokadami do TS? Jeśli chodzi o nie orginalne blokady...bo nie wiem czy mam "zgwałcić" kierownika aso żeby wypożyczył mi orginalne blokady.
Dzieki jak coś wiesz.
Jak miałem TS robilem na tych z Bytomia.Nie porównywałem z serwisowymi
ale silnik pracowal idealnie w każdym zakresie obrotów.Więc sądzę ze były OK.
Pożyczyłem ori blokady od kolegi kubicze (polecam, gość ma ogromną wiedzę na temat tych silników i chętnie się tą wiedzą podzieli). Efekt - auto nie drży, na silniku można szklankę wody postawić. Wibracje w kabinie zniknęły. Rozrząd był tak ustawiony że żadna z blokad nie pasowała. Co do kółka rozrządu - wytarte jak stare kalesony, i powodowało zsuwanie się paska. Podsumowując - jak układ zapłonowy/paliwowy jest sprawny a silnikiem dalej telepie - rozrząd do ustawienia. Jak pasek się zsuwa - sprawdzić rolkę napinacza i kółko na wale.
Złośliwi powiedzą że byłem bardzo odkrywczy ale brakuje na forum takiego podsumowania :D
Pozdrawiam :)
Wszystko wiadomo.Powiedz tylko gdzie dorwałeś koło pasowe i za ile.Moje jest jak nowe(kto wie może było wymieniane) ale jestem ciekawy bo wiem że z tym jest problem.
Osłona pod silnikiem to ważna rzecz przy V-kach. Bez niej dużo syfu dostaje się do napędu rozrządu.A że koło na wale jest najmniejszym i najniżej położonym zużywa się pierwsze.
Alledrogo użytkownik tanifiat - cena z przesyłką 142zł. Kółko oczywiście Ricambri. U mnie właśnie osłony pod silnik nie ma. Muszę coś wymyślić. Masz możliwość zrobić zdjęcie od spodu jak ta osłona jest zamocowana?
Tanio nawet jak za uzywke.
U mnie nie pasowaly 3 blokady, i chodzila tragicznie. Przy 4 niepasujacych, to nawet nie chce myslec.
Kółko ricambri funkiel nówka 142 zł. Czy ja wiem czy tak tanio za kawałek metalu :P