Możesz sprawdzić sam jak się zachowują, czy sa luźne.
Za samą wymianę łącznika robocizna to gdzies 30 zł.
Printable View
No to powiem szczerze nie mam już "pomysła" .....no jedynie co mi jeszcze przychodzi do głowy to poduszka amortyzatora.
http://allegro.pl/poduszka-amortyzat...0387145.htmlps.
ps.
Przed planowaną regulacją zbieżności lepiej już wymienić tą obluzowaną końcówkę drążka kierowniczego.
Poduchy, amory i maglownica sprawne :) Myślę, że zainwestuję w końcówki drążków i łączniki stabilizatora i wtedy ustawię zbieżność. Mam nadzieję, że trafię :)
A tak z tej samej beczki... Dzisiaj podczas jazdy mój "świr" (którego dostałam od tych stuków) zauważył, że chyba coś też siada w tylnym zawieszeniu... Albo coś z przodu daje taki efekt, sama już nie wiem. Idzie na głowę dostać.
Stąd moje pytanie... Może mi ktoś wyjaśnić jak "wygląda" tylne zawieszenie w AR 147? Tzn. ile na jedno koło przypada wahaczy, jaki rodzaj (widziałam na Allegro jakieś wleczone, poprzeczne...), czy są tak jak na przodzie łączniki stabilizatorów, gumy, ewentualnie inne pierdołki, które mogą walić?
I jak mniej więcej to rozpoznać? Bo ciężko stwierdzić, w którym momencie jest stuk, bo jak wjadę na nierówność przednim kołem to wali jakby z przodu, ale zaraz świr podpowiada, że coś z tyłu w tym samym momencie daje o sobie znać... :/