Załącznik 265617 No w końcu udało sie naprawić Alfę. Pierwsze wrażenia - niesamowite auto :)
Printable View
Załącznik 265617 No w końcu udało sie naprawić Alfę. Pierwsze wrażenia - niesamowite auto :)
Kacper, gratulacje. Własnie się zastanawiałem czy już się udało auto poskładać a tu news na forum. Napisz coś więcej, jakie wrażenia i przemyślenia po całej operacji ściągania auta z USA.
Cieszę się Twoim szczęściem :)
Cześć , odmrażam kotleta. Jestem w tralcie składania Q4 z USA i po rozebraniu chłodnic okazało się, że sanki też lekko oberwały. Może ktoś się orientuje, czy jest opcja konwersji RWD/Stelvio na Q4? Totalny brak części na rynku :( A może ktoś ma czterołapne na stanie . Dzięki za pomoc!
Sprawdzałeś u nich :
https://sklep.akuki.pl/
Co się stało z tymi sankami ? Możesz przesłać fotę ?
Sorry, nie zauważylem że jest odzew :) Tak, pisałem do KUKI, sprawdzają. Inna sprawa że nowe kosztują koło 6K , podczas gdy uzywki 1-2kpln. Załącznik 277574
rama pomocnicza w Stelvio jest we wszystkich wersjach 4x4 jednakowa niezależnie od silnika. Moja sugestia- jak masz tu gięte niech pomierzą budę czy podłużnice dostały bo to jest na sztywno do karoserii przykręcone.
Buda idzie na ramę tak czy inaczej, na 100% trzeba zrobić minimalną korektę. W Stelvio akurat nie ma kłopotu - tu wszystkie są wersje sanek są zamienne.
Również miałem problem z sankami - ja je wymieniłem znalazłem je u gościa z allegro , który ma sporo części do alf-( nie wszystkie części ma wystawione trzeba dzwonić i sie pytać ) LECZ NIE CHCĘ TU ROBIĆ KOMUŚ ANTY REKLAMY - NA FORUM MOŻESZ ZNALEŚĆ NEGATYWNE OPINIE O TYM DOSTAWCY. U mnie wszystko było terminowo i zgodnie z opisem.
https://allegro.pl/oferta/alfa-romeo...on-10537138178
Dzięki śliczne, nie odbiera póki co :) Też przedzwoniłem ponad setkę "rozbieraczy" alf, ale temat jest bardzo gorący. AKUKI btw minimum 30 dni czekania, ale też nie ma pewności że będzie...
Póki co znalazłem jedną w UK, ale zdążyła się sprzedać rano :(
- - - Updated - - -
Wspomniany handlarz pusty. Trzeba rozważyć produkcję :rolleyes:
Żeby tylko po tych postach kradzież alf nie poszła w górę, bo póki co złodzieje boja się, że nie dojada do dziupli :)