-
Mam FES-a 3.6 registred i ELM-a 327 v1,4. Łącze się ze wszystkimi modułami z "przeglądem" też. Wyświetla mi wszystkie parametry a w zakładce regulacje np zapis licznika przebiegu - pobiera mi przebieg z kompa ale nie może go zapisać. Pozostały dystans- pobiera ale nie zapisuje i co najgorsze to "zerowanie odległości do następnego przeglądu" - F10 wykonaj i nie działa. Wybieram Y i nic nie daje się zrobić. Co może być przyczyną? Kabel mam od Viakena zrobiony pod FES-a
-
Pamiętam, że żeby się dało skasować inspekcję olejową silnik musiał być wyłączony. Może to to?
Tylko że ja to robiłem niebieskim KKLem po połączeniu się z silnikiem. Ale zobacz tak czy siak.
-
Silnik miałem wyłączony podczas kasowania. Dziwne, że łączy się z modułem a nie kasuje serwisu.
-
Trochę techniki i człowiek się gubi.
Ja skasowałem komunikat o zmianie oleju przytrzymując jednocześnie przycisk "MENU" i "+" przez około od 5 do 10 s. Po tym czasie pojawił się krótki sygnał dźwiękowy (takie piknięcie) :D Przyciski znajdują się na przełączniku kierunkowskazów
U mnie działa.
-
Tzn działało. Dzisiaj rano komunikat pojawił się znowu. Komunikat wyświetlany jest zaraz po odpaleniu, ale wczoraj po tej operacji opisanej wyżej komunikat nie pojawiał się po uruchomieniu. Po nocy problem wrócił.
-
Kabel + laptop i po sprawie
-
kto w rejonie śląska może mi skasować inspekcje ,podjade, dzieki za odpowiedz
-
Katowice- Myslowice. Jak cos możesz podjechać.
Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka
-
Czy to prawda, że można to skasować przytrzymująć na wyłączonym silniku pedał gazu do oporu przez 30 sekund i w tym czasie wciskając 6 razy pedał hamulca? Ciekawostka od mechanika... Ktoś może to potwierdzić?
-
Tak, to prawda. Dwa dni temu zrobiłem taki zabieg i komunikat znikł. Nie chciało mi się podpinać MES'a i poszedłem trochę na skróty sprawdzając to rozwiązanie. Włącz zapłon, wciśnij gaz do oporu i w ciągu 30 sekund naciśnij pedał hamulca 6-krotnie (czyli raz na 5 sekund :) )