-
Mam ten sam problem.
Sorawdź, czy to się dzieje na wszystkich biegach. U mnie tylko na 5. W trybie sport też nie zauważyłem tego problemu.
Jutro jadę na serwis ze skrzynią, bo podejrzewam, że to wina skrzyni.
Testuj auto w trybie manualnym.
Tak jak pisałem u mnie od 1 do 4 jest git. Buja tylko na 5 biegu i nie zawsze.
-
U mnie bujanie przestało występować i był to problem zwiazny albo z EGR albo z klapami wirowymi ponieważ to zostało usuniete i bujanie przestalo występować.
Na dzien dzisiejszy został tylko problem z wskazowka ladowania turbiny poniewaz ona jeszcze wariuje troszke.Dzis dostałem paczke z zaworem overboost uzywanym i wymienie i dam znac odczucia :)
nie szukaj winy w skzynii to nie ona na pewno.
-
Ze Skrzynią i tak muszę jechać . Jak włączę D lub R i trzymam na hamulcu to słychać dudnienie ze skrzyni i auto wpada w wibracje. Podczas jazdy jest ok.
Będę obserwował co się u mnie dzieje
-
w sumie tez tak mam :D
nie zmienialem oleju jeszcze, mam w planach.
-
Dam znać co powie serwis od skrzyń jutro.
-
no byloby super , ja po prostu jak daje hamulec slysze dziwne dzwieki ale takie jakby samochod chciał jechac a nie moze bo hamulec na D
-
Dokładnie.
Nie powinno tak być. To nie pierwszy mój automat i nie piwinno być takich odgłosów. Chyba, że w Alfie to normalka
-
to moj pierwszy automat wiec niestety nie wypowiem sie na ten temat.
ogolnie zmienia biegi fajnie itd.
daj znac co i jak :)
-
Właśnie wróciłem.
Skrzynia ok. Jedyna rzecz, do której się przyczepił to zawieszenie silnika czyli poduchy
Odnośnie bujania to wskazał na Turbo w pierwszej kolejności.
-
Ale u mnie turbo dmucha normalnie tzn wiesz reaguje ten czujnik od razu na pedal gazu.
Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka