Mam taką puszkę. A co do ładowanie to kiepsko. Doładowywać co miesiąc? Nie wiem czy wszyscy tak mają z Giuliettą. Swoją drogą, znajomi też ze S&S to pewnie mają inteligentne ładowanie i odpowiadali mi, że nie zaglądają do akumulatora.
Printable View
Mam taką puszkę. A co do ładowanie to kiepsko. Doładowywać co miesiąc? Nie wiem czy wszyscy tak mają z Giuliettą. Swoją drogą, znajomi też ze S&S to pewnie mają inteligentne ładowanie i odpowiadali mi, że nie zaglądają do akumulatora.
dokładnie to jest ten element. A czy znajomi mają dodatkowe grzałki które biorą prawie 700W prądu póki silnik nie osiągnie bodajże 50 stopni? Zgadza się na wiosnę, lato i jesień tego problemu nie ma bo jest cieplej i grzałki nie grzeją. Ja ładuję co miesiąc bo pracuje zdalnie i rzadko jeżdżę ale pamiętam że zeszłej zimy doładowywałem dwa razy.
Żeby nie robić z forum śmietnika, podepnę się pod ten temat.
Mam Giu 1.4 170 MA i problem z wyciekiem że zbiorniczka wyrównawczego sterowania. Płyn zazwyczaj wycieka podczas jazdy w bardzo upalne dni po ok 20 kilometrach jazdy. Wyskakuje wtedy piktogram skrzyni na czerwono i wybija błąd P2940-62. Ogólnie skrzynia chodzi normalnie, tj. nie głupieje, nie szarpie przy ruszaniu czy przy zmienianiu biegów, a jedynie czasem dzieje się chyba standardowy mankament tych skrzyń czyli redukcja z 3 na 2.
Olej w skrzyni oraz sterownia był wymianiany 2 lata temu w ASO oraz dokonano adaptacji skrzyni. Z akumulatorem nie ma problemów.
Czy to też będzie problem z akumulatorem ciśnienia? Ktoś poleci kogoś sprawdzonego ze Śląska czy umówić to z ASO?
Jeśli ze Śląska i masz blisko do Katowic to polecam kontakt i wizytę w ItalAuto na Roździeńskiego (numer znajdziesz na necie) ja u nich zmieniałem sprzęgła TCT oraz dwumas z adaptacją, mają spora wiedzę na temat TCT dlatego zanim umówisz się do ASO zadzwoń i dopytaj czy pomogą. Nie zraź sie długim oczekiwaniem na termin zwykle 2 do 3 tygodni ;) Daj znać czy coś ustaliłeś.