-
A, jakiej rady byś potrzebował, skoro nie przeprowadziłeś skuteczneej diagnostyki - co miałbym Ci doradzić, gdzie przystawić ucho?
Odpowiedziałem na zdecydowaną większość Twoich pytań, ale Ty zamiast z nich skorzystać wolisz się upierać przy swoim - tak, to, że łożyska piast mogą się zużywać przy tym samym przebiegu to nic dziwnego i od tego powinieneś zacząć.
-
Nie upieram się ze to skrzynia przecież. dla mnie jeszcze lepiej bo piastę dam radę sam wymienić tu gdzie jestem polos z łożyskiem tez ale skrzyni nie ma opcji.
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
-
Zanim wymienisz cokolwiek, musisz zdiagnozować problem - to próbuję Ci wytłumaczyć, nie tylko w tym wątku, bez diagnozy, możesz wymienić cały samochód bez piasty, a okazać się może, że to właśnie ona jest problemem - skoro twierdzisz, że możesz wymienić półoś, to skoro nie jesteś w stanie stwierdzić co szumi, to ją odepnij i wtedy posłuchaj, czy przy obracaniu kołem, bez półosi w skrzyni, nadal szumi, chociaż moim zdaniem, tańszą opcją będzie jeśli znajdziesz kanał i posłuchasz tego spod samochodu.
-
No właśnie nie ma opcji z kanałem tu gdzie jestem na podniesionym kole nie da się jednoznacznie stwierdzić źródło dzwieku. Dodam że dzwiek zaczyna być słyszalny tak od około 50/60 km/h
-
Na wszystkich biegach?
Żeby znowu nie było, że się czepiam - wiesz, że ewentualny luz na lożysku koła, sprawdza się ruszając kołem od góry i dołu, a nie na boki, bo wtedy go możesz nie wyczuć?
Czekaj, bo nie za batdzo rozumiem, nie masz tam dojścia do kanału i rozważasz wymianę skrzyni biegów?
Jeszcze raz - nie czepiam się, pytam bo chcę pomóc!
-
O skrzynie pytałem z wyprzedzeniem nie chciałem jej tu wymieniać. Co do sprawdzenia luzu to wiem jak to się robi. Nie ma luzu w pionie na kole
-
I jest słyszalny cały czas czy jak wrzucisz na luz w trakcie jazdy to ustaje?
Na każdym biegu hałasuje?
Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka
-
Nie ma znaczenia który bieg na luzie tez slychac. Ale tylko w czasie jazdy
-
To nie szukałabym problemu w skrzyni, a w łożyskach - czy to piasty, czy półosi.
Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka
-
Chciałbym żeby to było tak jak piszecie.a łożyska na mechanizmie różnicowy?