Początkowo mąż chciał to rozkręcać, ale kiedy się dowiedzieliśmy, że ta zębatka jest razem z łożyskiem to postanowiliśmy wymienić - i tak było to w planach:)
Printable View
Początkowo mąż chciał to rozkręcać, ale kiedy się dowiedzieliśmy, że ta zębatka jest razem z łożyskiem to postanowiliśmy wymienić - i tak było to w planach:)
u mnie tez wyskoczylo to gdy testowalem audio :/ glosna muzyka na postoju, odpalilem i pach blad ABS/ASR pojezdzilem troche i od tamtej pory nic sie nie dzieje, ale czy to aku nie jestem pewien bo prawe kolo ma gdzies luz na wahaczu
Po uderzeniu w dziurę (wcale nie tak wielką) zapaliło się ABS, ASR, EBD, VDC failure. Kontrolki od trakcji, ABSu i ręcznego się świecą.
ROZWIĄZANIE PROBLEMU: w moim przypadku ani akumulator, ani zębatki, ani ostre hamowania, ani czujniki, ani pompa. PRZEPALIŁ SIĘ BEZPIECZNIK w tym małym układzie NA AKUMULATORZE. 60A 9PLN w ASO i po problemie.
mam podobny problem...
U mnie zapaliły się kontrolki ABS i RĘCZNY razem... najpierw gasły teraz już palą się non-stop
wysypuje mi błąd:
05 - przekaźnik elektrozaworów ABS/ESP ogólny 18 lub 20 wg. FiatECUScan2
dodam że miałem wymieniany ręczny
po wydotykaniu (wymachaniu wszystkiego) co związane z ABS-e zauważyłem ze duża wtyczka pod zbiorniczkiem od hamulców ma wpływ na świecące kontrolki (gasną)...
Możliwe że to jej wina, jak się do niej dobrać...? a może to wina samego gniazda w które wchodzi... jak to zdemontować...?
Ja miałem taki problem jak ZIULEK 61 tTYLKO ŚWIECIŁO SIE abs i asr NA POCŻATKU SPORADYCZNIE POTEM JUZ CĄŁY CZAS. po podpięciu pod komputer Okazało się że wlaniety Czujnik ABS. Nowy około 250 zł.
U mnie tez na kompie pokazuje walniętą pompe ABS... Czasem pomagało poruszanie wtyczką i kontrolki gasły...
P.S
używaną pompę na allegro można kupić od 40zł
nowy czujnik od 160zł
Jak sprawdzić czy czujniki są sprawne...? jest jakiś (poza warsztatowy) sposób...?
Raczej myślę, że ciężko Mi sprawdzali na kompie przekładali czujniki z jednej strony na drugą - błąd przeskoczył na drugie koło - diagnoza walnięty czujnik.