@kynium
- mam prośbę jak świece dojdą to spróbuj pomierzyć jakie mają fabrycznie ustawione przerwy na świecach.
- ja stosuję do tego wiertła 0.9 mm oraz 0.8 mm.
Printable View
@kynium
- mam prośbę jak świece dojdą to spróbuj pomierzyć jakie mają fabrycznie ustawione przerwy na świecach.
- ja stosuję do tego wiertła 0.9 mm oraz 0.8 mm.
bubu mam gaz IV gen. więc będę stosował wiertła 0,8 i 0,7mm (tak wiele forum wskazuje przy gazie, choć ty zalecasz +0,2mm - sam juz nie wiem jak ma byc). oczwywiście mam nadzieję, że dojdą we wtorek, bo w środę jadę nad morze (jakieś 800km w obie strony) i na nowych jechaloby się dużo lepiej. jedno jest pewne: jak dojdą to sprawdzę ile miały te świece)
Ale jeśli popełniam jakieś błędy to chętnie podyskutuję na ten temat w krzywej. (znaczy poprawię swoje zachowanie :)
POZDRAWIAM
Witam!!
Czy ktos z was spotkal sie ze swiecami autolite, chce wymienic swieczki w swojej Belli i te wychodza mi najtaniej.
Wierzcie lub nie ale u mnie za jedna NGK trzeba zaplacic okolo 200 zl, inne Championy i tym podobne niewiele mniej a Autolite wychodzi niemal polowe taniej.
Wierzymy, ale jak się okaże że te świeczki nic nie warte to ile wydasz?
Paczkę z Pl załatw, taniej wyjdzie.
To tez racja, w sklepie zapewniaja ze swiece sa dobrej jakosci, jest to amerykanski producent i podobno sa uzywane w wyscigach NASCAR
Co do paczki z PL to juz o tym myslalem, znacie jakis dobry sklep internetowy gdzie mozna sprawdzic cene, i swiece nie okaza sie podrobkami?? Ciekawe ile taniej by wyszlo, bo dojda koszty wysylki i clo.
Kilkukrotnie znajomemu wysyłałem pierdołki do alfy typu: cewki, termostat, przepływomierz i zawsze był z cen zadowolony. Myślę najlepszym rozwiązaniem zakup przez kogoś w Pl i wysyłka, sprzedawcy inaczej policzą. Nikt ze znajomych do Pl w najbliższym czasie nie leci?
No tak przez ten wulkan pewnie nikt ;-)
w końcu we wtorek doszły do mnie te
http://www.allegro.pl/item1028000484..._denso_kp.html
oznaczeń nie pamiętam, bo pudełka zostały w garażu (jak bede to spiszę)
szukałem w necie i szok.
na stronie denso ich nie było.
i teraz najlepsze, zadna nie jest dedykowana do alfy TS (żadnego)
Duża to ta sama co do audi 80.
a mała: nie wiem dokladnie do jakiego modelu (bo nie było opisane) ale napewno do jakiegos sprzetu... husqvarny.
Ale zalozylem wraz z nowymi fajkami
jeszcze tylko korekta przerw (obydwie mialy po 0.9mm) i odpalenie. zapalil bez problemu. jeszcze tylko wygrzanie zeby zobaczyc czy cos sie dzieje na gorąco. a tu zaskoczenie. chodzi bez zarzutu.
dodatkowo wczoraj zrobilem jeszcze 1000 km i musze przyznac ze jest ok.
oczywiscie pewnie nie jest to ngk platinum i dluzej jak 20 tys km u mnie nie zagrzeją ale za ok 150 zl i tak dobra opcja. polecam
- zobaczymy jak ten "szok cenowy " sie sprawdzi w dłuższej eksploatacji.