w dziale zrób to sam jest instrukcja jak to zrobić i jakie można zastosować rozwiązania
Printable View
w dziale zrób to sam jest instrukcja jak to zrobić i jakie można zastosować rozwiązania
to jest ALFA 156 z 2001 r
---------- Post added at 16:39 ---------- Previous post was at 16:37 ----------
jak wymienić przy niej podswietlenie siły nawiewu i od klimy tak by niczego nie uszkodzić
skąd wziąć takie małe żaróweczki bo nigdzie nie mogę ich dostać a po przerobieniu ich na diody po naszych drogach co jakiś czas gasną bo coś przestaje łączyć
- - - Updated - - -
TU SIĘ MYLISZ BYŁEM W KILKU I USŁYSZAŁEM TYLKO, IDŻ DO SERWISU RTV. SĘK W TYM ŻE TEŻ NIE MIELI
allegro
p.s.
jak mam jeszcze to ci kurde dam za free
- - - Updated - - -
albo wpisz szybciej w google 1.2W 12V
A możecie mi podpowiedzieć, w jaki sposób podświetlane są "małe" kontrolki w zegarach - np olej, check itd?? Są tam osobne żaróweczki?
Witam,
czy tak samo jak co do tematu ma się sprawa z Alfą Romeo 156 z 2002r.? Chodzi mi o wymianę podświetlenia prędkościomierza. Nie wiem jak to zrobić, a w nocy nie widać nic oprócz obrotów i oceniania prędkości na czuja. Tutaj jest już nowy "środek" i chciałbym się dowiedzieć, czy to jest ta sama sprawa co z alfą z 1999r. czy trzeba coś zrobić inaczej, bo żadnych śrubek tam nie widzę.
Hej. Mam szybkie pytanko. Ile ogólnie potrzebnych jest żarówek do konsoli środkowej, prędkościomierza, obrotomierza? Chcę wymienić komplet tylko nie wiem ile kupić. Może ktoś wymieniał i akurat pamięta :D
nie widziałem tego fizycznie, ale na schematach:
3szt zegary w konsoli
2szt obrotomierz
2szt prędkościomierz
w zegarach zapewne są jeszcze kolejne żarówki, które np podświetlają licznik przebiegu i jest żarówka chyba od świateł mijania..
Dodano po 6 minutes:
jednak jest jeszcze więcej:
-prędkościomierz 2szt plus 1 do licznika
-obrotomierz 2szt plus 1 do drogowych
-zegary w konsoli 4szt plus 2 do kontrolki temp i rezerwy paliwa
w starszych 156 bywa czasem 1szt w check panelu, jeśli jest tam narysowany samochód.
z selespeed 1szt do wyświetlacza
Dodano po 17 minutes:
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...ka_paliwa.html
aha wielkie dzięki za odpowiedź :) to już mniej więcej wiem ile kupić :)