Tak to niestety bywa sam prowadzę swoją firmę i wiem, że nawet jak bardzo się staramy znajdzie się ktoś odmiennego zdania. Zawsze usługę można reklamować. Czasem wystarczy parę słów i trochę wyrozumiałości.
Printable View
Tak to niestety bywa sam prowadzę swoją firmę i wiem, że nawet jak bardzo się staramy znajdzie się ktoś odmiennego zdania. Zawsze usługę można reklamować. Czasem wystarczy parę słów i trochę wyrozumiałości.
Tak jak ktoś pisał wcześniej, polecam warsztat na fredry. Miałem sporo problemów z kontrolkami i elektrycznymi szybami. Po jednej wizycie jak ręką odjął. Chociaż faktycznie ciężko się dostać...
Może nadeszła pora aby odświeżyć temat serwisów Alfy Romeo w Krakowie, ewentualnie okolicach? Większość wpisów w tym temacie jest co tu dużo mówić przestarzała, a czasy się zmieniają. Tak więc gdzie alfaholicy z krk serwisują swoje Belle aktualnie?
Ja od 4 lat 156 i 159 u p.żyły w mogilanach, zawsze ok;) rozrzad w swoim jts, też tam sie podjęli;) po za tym wszystko tam i jak dotąd jest ok, w pt też jadę nabic klime ii po inne pierdoly ;)
Podpowiedzcie mi, kto w naszych okolicach robi skrzynie automatyczne i jest godny polecenia. Klient mnie pytał i przyznam, że nie miałem kogo zaproponować :(
Saska 4 -> benzyniaki
autka.pl -> traktory
ja tak serwisuję i jestem zadowolony jak na razie.
W
Ostatnio mialem klopot z wtryskiwaczami, samochod nierowno odpalal i nierowno wchodzil na obroty oraz cos strasznie buczalo pod maska. Przy lekkim dodawaniu gazu na niskich obrotach silnik stracznie klekotal, cos strasznie klepalo. Tak naprawde zaczynal jezdzic powyzej 3000 obr/min.
Pojechalem do Tomka z autka.pl zeby sprawe obadal.
1. Wtryski: Podlaczal kompa na zimno jak i rowniez podczas pracy silnika, zeby zobaczyc co sie tam dzieje. Tomek wyjal wtryski i dal do sprawdzenia na maszynie bo komputer nie wskazywal jednoznacznie winowajcy. Na maszynie bylo ok, ale po wsadzeniu do samochodu, jeden z wtryskow znow glosni klepal. Po dwoch dniach jazdy samochod wrocil na warsztat. W koncu Tomek znalazl ktory wtrysk wariuje i usunal problem. Teraz komputer, przy jezdzie po miescie, pokazuje srednie spalanie niecale 11 l/100km a wczesniej spalanie bylo na poziomie 13 l/100km.
2. Buczydlo: Chlopaki zrzucili pasek mikro ale okazalo sie ze buczenie nie ustalo. Podejzenie padlo na rozrzad, ktory zreszta byl niedawno zmieniany (4 tys km wczesniej). Na rozrzadzie wszystko wygladalo poprawnie. Okazalo sie, ze przyczyna byla niewidoczna, na pierwszy rzut oka i trzeba bylo zdiagnozowac ja sposobem. Problem zostal rozwiazany a teraz zamiast buczenia pod maska slychac prace silnika.
W autka.pl serwisowalem swoje dwie 156 a teraz dwie 159. Co prawda z 159 jest mniej roboty ale poki co, nie bylo sytuacji, ktorej nie mogliby zaradzic. Polecam.