Hej, pomógłbym ale bede dopiero w niedziele.
W każdym razie chyba się pomyliłeś pisząc że masz 156 chyba chodzilo Ci o 147. Ja wiem jak zrobić w 156. Ale u Ciebie pewnie podobnie.
U mnie trzeba było podłączyć pod odpowiednie piny 4 kabelki do sterownika silnika. U mnie znajduje się on pod maską patrząc od przodu po lewej stronie, przy zbiorniku płynu chłodzącego. Są tam dwie wtyczki A i B. Zanim je odepniesz musisz odłączyć akumulator na wszelki wypadek. Żeby wyciągnąć wtyczke trzeba taką wajche pociągnąć.. nie wiem jak to wytłymaczyć ale dasz rade. Potem musisz rozebrać tą wtyczke (jakieś zabezpieczenie tam jest przyjrzyj się , nic na siłe) Od góry powkładane są kabelki. Musisz odnaleźć interesujące Cie piny, zapewne nie będzie w nich kabelków. Ja u siebie odizolowałem druciki, wcisnąłem w te piny i zablokowałe szpilkami żeby się nie wysuwały, bo nie miałem takich blaszek jak potrzeba. Te cztery przewody podłączasz do kostki od tempomatu według schematu. Na jeden z pinów od kostki tempomatu musisz podać +12V, najlepiej przez najmniejszy bezpiecznik jaki znajdziesz, ja dla bezpieczeństwa dałem szklany 500mA. Ja wszysko podepniesz i włączysz powinna się zapalic kontrolka. Cała ta manetka działa w ten sposób, że podaje +12V na odpowiednie piny. Przeanalizuj schemat na bank dojdziesz do tego co i jak. Na reszte ewentualnych pytań odpowiem w niedziele. Pozdro
Ps. Ciężko jest znaleźć odpowiednie piny (numery) bo jest tam masa kabelków. W eLarnie jak dobrze poszukasz znajdziesz schemat tych dużych wtyczek i numeracje. Niestety nie pamiętam w którą wtyczkę się wpinałem A czy B