Będąc realistą i wiedząc, że silniki by Alfa Romeo nie wrócą, chyba, że jakiś szejk arabski odkupi Alfę od FIATa to jest to dobra wiadomośc.
Printable View
Kolejne spekulacje na temat przyszłości Alfy. Ta co najmniej niesmaczna: Volkswagen chce kupić Alfę?
http://www.alfanews.pl/2009/12/11/vo...pi-alfe-romeo/
straszne...
ale przynajmniej golfiarz nie powie, że alfy się psują ;)
Ale jaja. Cóż, jeśli mieliby przywrócić RWD przy ciekawym designie, to czemu nie?
Z drugiej stronie czegoś może zabraknąć. Tej takiej śródziemnomorskiej spontaniczności i będzie to co z Lambo- z totalnego nieobliczalnego mocnego auta zrobili mocne, statusiowane bardziej auto.
Jak Marichone wystawi Alfę na sprzedaż to ciekawe kto się zgłosi. Jak Ford odbije się od dna ... to możliwe iż szefostwo spełni życzenia Henry'ego, który widząc Alfę Romeo ściągał kapelusz. No i pozostają... Chińczycy i Hindusi.
Szef Fiata nie ma romantycznego czy emocjonalnego podejścia do motoryzacji. Jeśli marka lub podzespoły nie przynoszą profitów to zwyczajnie się ich pozbywa – taką właśnie reputację ma na rynku motoryzacyjnym.
No i wszystko jasne. Własną matkę by sprzedał, gdyby była nierentowna. To znaczy, jakby nie otrzymywała renty.
Nie wiadomo też w jakiej kondycji będzie VW za kilka lat. Bo to jest moloch, potężny koncern który przykładowo Veyrona sprzedaje po kosztach, bo i tak różnicę z nawiązką między kosztem produkcji, a ceną sprzedaży wyrówna masa Golfów i Polo. Teraz pytanie na ile takich gestów będzie stać Volkswagena? Dwa-> wyścig zbrojeń z BMW będzie kosztować. Trzy- jeśli VW rzeczywiście Alfę kupi z zamiarem rywalizacji z BMW to może to przynieść więcej dobrego niż gorszego np. powrót do sportu, bo jak inaczej wypromować markę? A narazie Alfa Romeo rywalizuje z ... .... ... FIATem? Lancią? Chyba bardziej FIATem i Oplem. Giulietta 2010 ma celować w odbiorców Golfa jak gdzieś wyczytałem.
Moim zdaniem to tylko spekulacje.
Ciekawe jakie są te historyczne więzi między Alfa Romeo, Porsche i VW? Chyba Alfa powstała trochę wcześniej...
Jedyne RWD w grupie VW to ostatnie wersje Lambo :) Piech wymyślił Quattro, więc raczej nie kocha RWD. BMW też przechodzi coraz bardziej na 4x4.
Szefem marketingu VW jest Luca di Meo - poprzedni szef Alfy.
Zapewne skasuje on Seata, sportowe oblicze Audi itd., i podniesie AR. Jasne :)
Nie wiem, jak oni chcą tym wszystkim zarządzać, żeby modele się nie zagryzły nawzajem:
- Suzuki, Skoda, Seat, VW, AR, Audi, Porsche, Bentley, Lambo, Bugatti.
I nie wiem skąd ten optymizm: AR taka Giulietta byłaby jeszcze jedną kopią Golfa. Scirocco 5d? Mito = Audi A1, AR 159 a Passat CC.
Przecież VW to prekursor w Europie tworzenia żywych klonów.
Wnętrze Leona I = A3 I. O płytach nawet nie mówię.
Fabia, Polo, Ibiza, Cordoba
Golf, Eos, Touran, Octavia, Leon, Toledo, A3, Scirocco
Nawet Passat się dużo nie różni od Golfa. Silnik poprzecznie (już nie jak w Audi), napęd przód, 4x4 jednak gorsze.
Audi - silnik wzdłużnie, ale nie ma mowy o RWD.
oddanie alfy volkswagenowi to bedzie dzień, kiedy pożegnamy tę oryginalną, kapryśną ale niepowtarzalną markę, legendę, co tam jeszcze.
Wtedy kupię subaru. No ale subaru to już własność hondy, i mamy nowa impreza wygląda jak wypasiony lanos.
To nie wiem, co kupię.
FIAT Tipo, Tempra, Coupe, AR155, Lancia Dedra, Delta HPE. I zmodyfikowane w 145/6, GTV/Spider 916 i inne. Więc z tym prekursorem trzeba być ostrożnym, bo to tak jak z łamaną kolumną kierownicy- większośc powie Volvo, a pierwszy tak naprawdę był Citroen w 38. Jak i metalowym składanym dachem- wielu mówi "Mercedes", a Francuzi byli szybsi- Peugeot 402, również lata 30te.
Ja mając szmal na nowy samochód raczej do salonu Alfy bym nie poszedł już dzisiaj.
czemu....159 ma niskie wskaźniki awaryjnosci Dekra. Procent bezawaryjnych aut to około 96 procent. Sprawdziłem BMW, serii 5... tam bezawaryjnych jest 89 procent:)))
Silniki TBi wydają się być ciekawym wyborem. No i auto jest po prostu piękne, szczególnie z przodu:)