-
Ten czujnik to najlepiej jaki kupic, najtanszy z allegro za 50zl czy lepiej uzywany ?
Mam nadzieje ze mnie za bardzo nie zjedziecie ale jak pomalowac ten czujnik, bo mam zaprawke do lakieru a nie widzi mi sie specjalnie o taka mala pierdolke lakiernika zatrudniac....^^ myslalem zeby go wlasnie ta zaprawka/pedzelkiem machnac albo malym walkiem gabkowym...
-
Kupić oryginał używany w kolorze ciężko no i nie wiadomo ile taki oryginał będzie działał. Kupowałem dwa razy nowe na allegro za mniej niż 50zł/szt. Malowałem srebrnym sprayem (mam srebrne auto) i potem bezbarwnym. Trzeba naprawdę mocno się przypatrzeć żeby odróżnić że odcień minimalnie inny. Szczególnie, że wokół czujnika jest taka jego wystająca ramka.
-
U mnie nie ma ramki, czujnik jest w jednej plaszczyznie ze zderzakiem a kolor grafitowy wiec z marketu nie dostane sprayu... mieszac spray znowu kosztuje duzo... :/
Gesendet von meinem HTC 10 mit Tapatalk
-
Kup nowy zamiennik - u mnie od ponad roku jest jeden wymieniony czujnik i jest ok.
Zamaluj delikatnie zaprawką.
Puryści doradzą Ci lakiernika, ale imho nie ma sensu bawić się w jazdy po lakiernikach i dodatkowe koszty.
No chyba że Ci to lakiernik darmo psiknie:).
-
Ktory byscie kupili?
http://allegro.pl/czujnik-parkowania...752315590.html
http://allegro.pl/czujnik-parkowania...447943772.html
Ten co sie popsul u mnie wyglada wlasnie tak jak z drugiego linka. Dwukolorowy. Jak oddam lotke do lakiernika to odrazu mi psiknie na czujnik.
-
Chyba nie ma wielkiego znaczenia, oba powinny pasować.
Też mam dziwne akcje z czujnikami po deszczu i chyba zakupię jeden zamiennik i będę podmieniał i sprawdzał, czy to coś pomoże.
-
Wystarczy że posłuchasz uchem, już będziesz wiedział który nawala
-
No właśnie nie mam pewności. bo nawet jak jest błąd to czasem wszystkie czujniki cykają. Może wtyczki, może wiązka, może połączenia masowe. Generalnie trudny temat do diagnozy.
-
Pytanie z innej beczki, da rade wyciągnąć czujniki ze zderzaka bez jego zdejmowania czy lepiej ściągnąć zderzak ?
-
poszukaj sklepu z większym wyborem farb w sprayu - u mnie taki sklep to np Motip, dobierasz kolor bazy jak najbardziej zblizony i cała sprawa, na to bezbarwny
powinno być taniej niż u lakiernika
można też zamawiać spray pod kolor - dorabiają bazę i ładują w spray - to jednak kosztuje trochę więcej niż zwykła baza w sprayu, są u mnie w mieście
punkty które robią coś takiego
opcja 3 - podjedź do jakiegoś znajomego lakiernika i zapytaj czy nie ma podobnej bazy (lub zamów setkę bazy) - przeciez nie weźmie za to tyle co za element :)