Ile na jednym baku robicie? bo ja jakieś 310km tylko :?
Printable View
Ile na jednym baku robicie? bo ja jakieś 310km tylko :?
Po 1. Witam Wszystkich.
Ja swoją alfą na baku robie ok 420km więc wychodzi ok 11l/100km, wydaje mi się, że jest to troszeczkę za dużo dodatkowo mam problem z wydalaniem Co2 i byc może to jest problem bo jest ono 5krotnie większe niż powinno dodam, że jest wymieniona lambda i katalizator bo było 10xwięcej :( więc jak widać pomogło ale nie do końca. Zauważyłem też, samochód strasznie muli a 130 to max co moge z niego wyciągnąć w tym momencie. Prosiłbym o jakieś wskazówki co sprawdzić. :?:
RACZEJ TO SONDA.CIEKAWY JESTEM JAKA ZAMONTOWALES(FIRMA I NUMER) 130KM/H PORAZKA JAK NA 1,6 MOJA TYLE CIAGNIE NA 3 BIEGU :lol:Cytat:
Napisał qb41
hmmm jeśli chodzi o spalanie to byc może to wina sondy z tego co pamiętam to była montowana firmy NGK i nr też był dobry. A jeśli chodzi o samą jazdę (te żałosne 130) to co może być przyczyną :?: świece + kable od świec wiem że to też może być powód słabego ciągu. Dodać musze, że pod jakąkolwiek górkę 50 to max :evil:
Zacznij od wymiany świec i PWN, sprawdź dolot i katalizator czy nie jest przytkany. Nie zawadzi wymienić filtr paliwa.Cytat:
Napisał qb41
Te 11l/100km to masz na trasie? Moja tyle też potrafi wypić ale w mieście w okropnych korkach. Na trasie, np. jak śmigam Zakopianką to 7l/100km.
11/100 mam w trybie mieszanym 1/4 miasto 3/4 trasa Myślenice-kraków-zabierzów tyle było ostatnio. Świece i filtry pozmieniam zobaczę co mi to da. Zastanawia mnie ta ilość Co2 z wydechu?
aktualne spalanie tj. zimą 11.35l/100 gazu-jazda mieszana. Latem 10l. Poniżej nigdy nie udało mi się zejśc :( 1.4bx.
Dokładnie nie wiem ile moja pali bo jej jeszcze nie testowałem w różnych warunkach ale to alfa i musi dużo palić a jak chciałbym jeździć :D oszczędnie to bym kupił Lupo :D
A kto mi powie co dokładnie oznaczają podziałki w AR 145 (1,4TS) na wskaźniku paliwa. Każdy przedział to 10L w baku? Lampka rezerwy to chyba zapala się jak wskazówka dochodzi do dolnej kreski, ale nie leży na kołku. Wtedy w baku jest 5..7l?
Czy jeżeli wskazówka opadnie na kołek to można przypuszczać ze już naprawdę mało paliwa?
Musisz sam obczaić ile dokładnie jest u Ciebie. U mnie przy pierwszym mrygnięciu lamki w baku jest około 8-9 litrów.Cytat:
Napisał monter
Podziałki określają Ci orientacyjnie ile masz paliwa w baku. Są o tyle o ile precyzyjne.
U mnie gdy wskazówka jest idealnie w połowie z reguły wchodzi jakieś 27l.