znalazłem w intercarsie i już zamówiłem na poniedziałek ;)
mam nadzieje ze dobry...
Printable View
znalazłem w intercarsie i już zamówiłem na poniedziałek ;)
mam nadzieje ze dobry...
Wymieniałem u siebie taki sam wysprzęglik. Robota jest prosta, napewno sobie poradzisz.
Oprócz kluczy będziesz potrzebował płyn hamulcowy na dolewkę i metr cienkiego węża przezroczystego do odpowietrzenia po wymianie.
Odkręcasz śruby które zaznaczyłeś na czerwono, przewód metalowy przy wysprzęgliku i to wszystko. Przed zamontowaniem nowego daj troche smaru tam gdzie trzpień dotyka ramienia.
---------- Post dodany o godzinie 08:22 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 08:16 ----------
Podobny, ale tylko kształtem:), przeca widać że ma zupełnie inne mocowanie.
dzięki chłopaki, w poniedziałek ide po wysprzęglik i biore sie za wymiane ;)
no i wymieniłem, teraz mam problem z odpowietrzeniem :/
ma ktoś jakiś patent przy odkręcaniu tych odpowietrzników przy przewodach hamulcowych koła? Za cholere nie idzie tego odkręcić ;/
Odpowietrzników przy hamulcach nie ruszasz, chyba że chcesz wymienić płyn w całym układzie to wtedy trzeba przy każdym zacisku odpowietrzać. Hamulce i sprzęgło to dwa różne układy i dlatego odpowietrza się je osobno.
Odpowietrzenie po wymianie wysprzęglika jest proste i zajmuje chwilę.
Odpowietrznik najwygodniej zakręcać i odkręcać kluczem oczkowym, chyba 7mm tam jest.
Robisz tak: na dokręcony odpowietrznik nakładasz wężyk (dosyć ciasno żeby była szczelność), drugi koniec wężyka do jakiegoś naczynia, odkręcasz lekko odpowietrznik, naciskasz pedał sprzęgła (wpadnie w podłogę bardzo lekko), dokręcasz odpowietrznik, podnosisz ręką pedał do góry i potem od nowa znowu odkręcasz odpowietrznik, naciskasz pedał, zakręcasz, pedał do góry. Należy tak kilka razy powtórzyć, aż w wężu przestaną pojawiać się pęcherzyki z powietrzem i jednocześnie pamiętać o uzupełnianiu płynu w zbiorniczku.
Najlepiej robić tą operację w dwie osoby, ale samemu też da radę.