No i co z tymi przeciwmgielnymi?
U mnie to samo. U kolegi Marcino20 z tego co wiem też...
Printable View
No i co z tymi przeciwmgielnymi?
U mnie to samo. U kolegi Marcino20 z tego co wiem też...
No chyba nikt nie wie co jest przyczyną, ale jednak powszechna to przypadłość.
U mnie się znów kilka dni temu pojawiło mimo, że mrozów już nie ma...
Mam teroię, że ma to jakiś związek z odłączaniem akumulatora - w 1,6 do teraz był fabryczny i nie pamiętam żeby tak się działo, a tej zimy wymieniałem i zwróciłem na to zjawisko uwagę.
U mnie z odejściem zimy problem też odszedł :)
U mnie tak samo, najgorsze to, że jak temperatura niedawno była w okolicach 20 stopni to również się zapaliło samo... Ja tam czekam na ciepłe dni jak coś jest zawilgocone to odparuje, a w lato nie zdarzało się to ani razu, żeby przeciwmgielne się zapaliło ;)
Udało się komuś rozwiązać ten problem? Przyszła zima i znowu się samo zapala
No zaczeło się :/
Mnie poniekąd się udało.
Po prostu ostrożniej obchodzę się z przełącznikiem świateł. Tzn. włączając światła, najpierw przekręcam manetkę włączając jedynie światła pozycyjne, a dopiero po 2 - 3 sekundach przekręcam ją dalej, włączając światła mijania. Odkąd stosuję ten "myk" (ze dwa miesiące) tyło raz nie zadziałał, a przecież jak wiadomo na światłach jeździmy codziennie.
Pozdrawiam.
- Rafał
A zauważyłem śmieszną rzecz. Generalnie światłą zostawiam zawsze włączone, nie przekręcam manetki.
I ostatnio zwróciłem uwagę że jak przekręcam kluczyk na MAR, zapalają się światłą, zapala się przeciwmgłowe z tyłu, po zagrzaniu świec uruchamiam auto, światła gasną w tym czasie i po odpaleniu już tylko mijania świecą.