Obudowa inna.
Możliwość ustawienia temperatury w stopniach C i zużycia paliwa w litrach dokonasz w menu, także można kupować.
Dzięki dance 1...pozdrawiam
Jeżeli już mowa o komputerze pokładowym to ja mam pytanie. A mianowicie chodzi o to że po naciśnięciu przycisku "SET" w lewej manetce, nic sie nie dzieje :( po prostu nie działa komputer. Pokazuje tylko stan oleju, date itp a nie ma tego co steruje manetka.
żeby przejść do różnych informacji na wyświetlaczu musisz wciskać ten przycisk na około 2 sekundy i klikając przełączasz informacje
wiem, wiem ale jest niestety zero reakcji nawet jak trzymam 10s. :( Czy to wina przełącznika zespolonego?, czy może jakiegoś sterownika?
To niestety ale chyba będziesz miał do wymiany całą manetkę
Zauważyłem że przy wymianie LCD kolega @trydzins wlutotytuje rezystor na płytkę. Mam zdjęcia bardzo słabej jakości i z tego co tam dostrzegłem to jest to chyba 47,6 G Ohm +-15%(nie widać dobrze pasków). Doprowadził coś do masy tym oporem ale zdjęcia są bardzo złe i trudno coś powiedzieć. Jeżeli jest ktoś kto wie co kolega miał na myśli ładując ten opór i czy właśnie ten do infocenter w 156 byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź. Na LCD znajdują się również dwa układy demultipleksujące i czy na pewno to taśma odkleja się od ścieżek czy nie przypadkiem przy układach coś nie styka (gdyby którejś linii adresującej by nie było bądź wejścia danych to znikały by całe linie bądź pół ekranu).