-
Nie chcę nikomu psuć humoru ale tylne światła w tym zagato na zdjęciach są z .... mito. Wprawdzie bez ramek, ale sama lampa identyczna. Spoko-przynajmniej w razie draki się części na allegro dostanie
A odnośnie GM to zastanawiam się (po wpisach na forum) czy owoc tej współpracy nie wychodzi właśnie w julkach, konkretnie usterkach skrzyń biegów.
-
Magnum V10 do TZ3, a dowiedziałem się o planie, że 1750 TBi ma być pod maską Chargera.
-
Czytałem o tym w "Cars". A na końcu wszystko wykupi VW i będziemy jeździć kartonikami z jakimś silnikiem elektrycznym...
-
-
no ale macie przynajamniej transaxle jak to w corvette;)
-
Nie rozmumiem tylko jednej rzeczy. Skoro to taka "wielkoseryjna" produkcja w ilości 9 sztuk to po co adaptować podzespoły z dodge'a?
-
I w tym sęk, co z tego że ma to być super duper hiper pokazowe auto za grube miliony skoro jedyna jego wspólna rzecz z Alfą to znaczek na masce. Dlatego IMO to auto jest porażką, taki sprzęt powinien nawiązywać do historii marki a niby jak ma to robić będąc jedynie ładniej ociosanym amerykańcem.
-
TZ3 Stradale z pewnością nawiązuje do historycznych modeli TZ1 i TZ2 :) Turdno powiedzieć czym kierowało się Zagato wybierając na bazę Dodge-a Vipera. Ale nie należy zapominać że Viper ACR to bardzo szybkie auto, nawet na zakrętach :D czego dowodem jest jeden z najlepszych czasów okrążeń na torze Nurburgring.
-
Nie twierdzę, że dodge to złe auto... ale przecież auta włoskie i amerykanskie powstają wg innych koncepcji.
-
Ja też nie twierdzę że Viper to zło, wręcz przeciwnie, wg mnie jest to jedno z aut które nigdy nie odejdzie w zapomnienie, ALE połączenie Vipera i emblematu Alfy po prostu się gryzie. V8 z widelca jak to jest w Corsa to ideał w sensie połączenia teraźniejszości z historią marki.