-
Z założeniem nie miałem żadnych problemów. :) Jedynie co zrobiłem to podszlifowałem bolec, żeby klamka lepiej dochodziła. Wiadomo, zawias nie jest tej jakości jak oryginalny Alfy Romeo ale robiłem zimą i do tej pory nie mam problemów. :)
- - - Updated - - -
Nie wiem jak jest w wersji Alfy Romeo 147 po liftowej. Nikt nie mówi wprost czy pasuje co i jak wygląda.
-
Zamówiłem, dam znać czy pasuje. Klamki nadal dostępne.
-
Witam, dzis niestety kolega otiwerając drzwi kierowcy tak pociągnął, że klamka(uchyt - to co się chwyta) zostało mu w ręce czyli wnioskuje z tego, ze nie da się tego naprawic?
Pytanie, czy lepiej kupić zamiennik nowy czy szukać oryginału.
Ważne rzecz, czy mogę przełożyć wkładkę do nowej klamki ? Czy wymiana jest trudna ?
Alfa Romeo 147 2007r.
-
Możesz,a szukaj oryginału
Do polifta, przed liftem były metalowe.
-
4 załącznik(i)
Wczoraj ktoś pod domem mi urwał zawias od klamki od strony kierowcy. Da się to jakoś naprawić, czy muszę kupować całą klamkę?
Alfa 147 rocznik 2002.
Będę wdzięczny za rady.
Fotki podglądowe jak to wygląda: Załącznik 202941Załącznik 202942Załącznik 202943Załącznik 202944
-
-
Jesteś pewien że to jest ten zawias? Gdzieś czytałem że zawias się dało dokupić do wersji po liftingowej, natomiast do starszych wersji podobno nie pasował.
Ktoś potwierdzi? Zaprzeczy?
Na aukcji na allegro (niestety nie mogę jeszcze dodawać linków do postów, ale jak wpiszesz: "zestaw naprawczy klamka alfa romeo 147" to znajdziesz)
Jest podana informacja że ten zawias pasuje do modeli z rocznika 2006+.
-
Uszkodzony zawias klamki. Najłatwiej kupić klamkę z Fiata Bravy/Bravo. :)
-
Niedawno kupilem od sprzedawcy tanifiat na Allegro 55 zl z przesylką orginał
-
Jakaś instrukcja pomocnicza jak to zrobić gdzieś jest? Moje zdolności mechaniczne są na kiepskim poziomie i bez jakiegoś wsparcia w postaci instrukcji to sobie nie poradzę :(.