Hola, hola jak powiedziales A to powiedz B - gdzie ten silnik 2.4 jest w BMW?
A miesieczniki Pana Maznasa mnie nie interesuja...
Hola, hola jak powiedziales A to powiedz B - gdzie ten silnik 2.4 jest w BMW?
A miesieczniki Pana Maznasa mnie nie interesuja...
Ja mówię to co słyszałem - też byłem zdziwiony tą wiadomością i nie wiem w jakich modelach bo tego nie podano. Jednak wiedz że grupa fiat produkuje jedne z najlepszych silników zarówno w gamie silników benzynowych jak i diesla.
Ciesze się że coś ruszyło o silnikach JTS. Bo chcem kupić 159 tylko z motorem 1.9 JTS...:) mogłyby powstać działy o silnikach diesla i benzyniakach 159...
Cytat:
Napisał rafter
A wiecie że silniki AR 2.4 stosowane są w BMW
nie w BMW,ale w MB 270 CDI,jeśli można temu wszystkiemu wieżyc ,co opisał niby ex pracownik od Elasis,Mercedes niby zabronił publikować ze swoje Wunderwaffe kupuje właśnie od Makaronów,cytat wzięty z alfisti.
Ostatnio edytowane przez Ducrider ; Wczoraj o 21
Ducrider to nie moja cytata ;)
Żądam oficjalnych przeprosin albo :fight:
Racja bo potem powstają niepotrzebne konfrontacje, a niestety stosunek posiadaczy diesel V benzyna 20:1?? Już mi się nie chce odpierać i tłumaczyć...(brak obiektywizmu, diesel górą i już! ) :D:D Reasumując ciężko o dobrą dyskusję, na forum jest trend diesla nie to żebym coś zarzucał, każdy wie o co chodzi;)
Silniki JTS to dobre motory, z pewnymi "bolączkami". W 2.2 naciągają się łańcuchy po ok 50-60 tysiącach nie wiem jak w 1.9. A reszta to szeroki temat do dyskusji.
Panowie jest dla nas nadzieja , nie ma sensu dyskusja nad wyższością Świąt Wielkiej Nocy czytaj diesel czy benzyna lepiej skoncentrujmy się na tym co posiadamy wszelkie wnikliwe uwagi i obserwacje na temat silników JTS będą mile widziane.Zapraszam do dalszej konstruktywnej dyskusji.
Pozdrawiam i szczęśliwego Nowego Roku....
A ja moi drodzy koledzy od dwóch lat jestem szczęśliwym posiadaczem AR 159 1.9 JTS. Chciałbym się podzielić z wami moimi doświadczeniami z tym samochodem.
A więc oprócz regularnych wizyt w serwisie dotyczących bieżącej eksploatacji tj. wymiana filtrów, oleju czy klocków hamulcowych, Alfa zmusiła mnie dwa razy do wizyty w serwisie.
Pierwszą rzeczą była wymiana wariatora a drugą łącznik stabilizatora.
Dlatego nie rozmumiem wpisów niektórych osób, które nie miały do czynienia z tym właśnie silnikiem a wypisują na forum bzdury strasząc tym samym potencjalnych super szczęśliwych posiadaczy AR 159 1.9 JTS!!!!
Piszę to dlatego, że jako posiadacz AR z tym właśnie silnikiem będę go bronił ile sił, gdyż nigdy mnie ten samochód nie zawiódł. Dodam jeszcze, że przez te 2 lata przejechałem tym autem ok 70 tys. km i naprawde nic nigdy się nie działo poważnego. A obecny przebieg to 110000 km.
Jeżeli ktoś dba o auto i szanuje je to będzie nim się cieszył bardzo długo.
Takie jest moje zdanie.
Dziękuję za uwagę :)