to napisz moze komus sie przyda;]
Printable View
jak chcecie wyłączyc wszystko co swieci w kabinie : z przodu wiadomo wystarczy przestawić ale 2 lampki z tylu automatycznie po otwarciu drzwi sie palą jedną można wyłaczyć normalnie przyciskasz i wył. bo taka jej rola druga to czasówka... zeby wyłączyć czasówke trzeba otworzyć drzwi i w tym czasie co sie świeci planowo, wciskamy w celu wyłączenia i wiadomo ona nie reaguje .. wiec z wyczyciem wciskamy a raczej powoli dosiskamy ją aż sie zgasi ( trzeba wychwycić ten moment w ręce ) przytrzymujemy tak zgaszoną kilka sekund nie dociskając ani nie puszczając i gotowe, czasem nie wychodzi za 1 razem ale efekt : brak podswietlenia w aucie podczas otwierania i zamykania drzwi... można teraz kogoś śledzić nocą pod domem;p żeby włączyć trzeba ja poprostu włączyć wciskając. testowałem to u jeszcze 2 znajomych i działało ( rocznik 98' 99' 2002' ) wiec może to tylko przypadek że działa
w 155 wyłącznie podświetlenia wnętrza- w każdym razie na obu sztukach działało- otworzyć drzwi i czekać aż zgaśnie oświetlenie. Od tego momentu aż do naciśnięcia przycisków podświetlenia, podświetlenie kabiny się nie włącza.
Test siłowników lamp przednich. Ustawić lampy na 0 i pociągnąć bębenek mocniej do "tak jakby -1" wtedy po każdym odpaleniu auta lampy zrobią taki pseudo teścik czyli ruszą się góra dół. Coś ala nowe VW.
W 145 gdy chcemy wyłączyć ABS, przed zapaleniem samochodu zaciągamy ręczny, odpalamy i jedziemy z zaciągnietym jakieś 10 metrów. ABS się wyłącza, świeci się czerwona lampka na desce. Żeby go włączyć wystarczy uruchomić ponownie samochód.
Najlepiej próbować na szutrze lub śniegu :)
A ten trick z oswieteleniem wnetrza w 156 działa tez w sytuacji gdy przekrece kluczyk? Irytuje mnie to gdy przekecejac w nocy z pozycji MAR na Stop zapalaja sie wszystkie lampki.
tak działa mnie tez to irytowało bo z przodu ustawisz by nie wlaczalo sie z tylu u mnie tylko jedna dawala sie ustawic druga zawsze swiecila kilka sekund teraz mam ciemnosci a jak chce jasno to sam to ustawiam ;)
A mozeszz napisac jak?
alfka 155 odpalasz i wyciągasz kluczyk,zeby sobie otworzyć np .schowek