We fiacie Croma moc silnika była 150KM
w Lancii 177KM i w Alfie 164 też 177KM tak dla uzupełnienia oczywiście dla nie wtajemniczonych :)
Printable View
We fiacie Croma moc silnika była 150KM
w Lancii 177KM i w Alfie 164 też 177KM tak dla uzupełnienia oczywiście dla nie wtajemniczonych :)
Ile w tej 164 dmucha i jaki stopien sprężania? Bo w cromie o ile dobrze pamietam to chyba 0.6-0.7 i 8:1
Tak mi się wydaje ze turbina w lancii i Alfie była nieco wieksza Garett 4 dwu częściowa
a w fiacie Garett 3 ale do końca nie jestem pewien
jeszcze raz dla pewnosci...przy normalnej wymianie panewek, takiej profilaktycznej trzeba robic szlif wału?
W ZG koleś w EVo car robił taką przekładkę, do 155 2.0 16v włożył silnik z lanci 2.0 turbo szczegółów nie znam ale była to niebieska alfa z Wrocławia podobno ładnie śmigała i na zlotach we Wrocławiu bywała widziałem na zdjęciach na stronach któregoś z klubów
Tak to ta Alfa:D:D:D
---------- Post dodany o godzinie 10:32 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 10:31 ----------
Ciekawe czy jeszcze żyje:D:D:D
Ale z Was plotkary! ;-)
Pozdrawiam, d.
jeszcze raz dla pewnosci...przy normalnej wymianie panewek, takiej profilaktycznej trzeba robic szlif wału?
i jak sie ma podmianka na silnik od 164 3.0 v6 12v duzo przeróbek?bo wolałbym jak płacic to za cos mocniejszego...