Jak tam Panowie? :D Przygotowaliście już swoje wozy na zime?
156X kiedy przybędziesz do Radomska? :)
Printable View
Jak tam Panowie? :D Przygotowaliście już swoje wozy na zime?
156X kiedy przybędziesz do Radomska? :)
hmmm auto do zimy szykowane jest w każdą sobotę - tzn. trzy razy nałożyłem już teflon na lakier, oponki już przełożone przy okazji przekładania spsikałem silikonem gumowe elementy wahaczy, wymieniłem termostat i płyn chłodniczy pozostaje mi jeszcze przezornie podładować aku ( w sumie jest roczny ale... ) i zakonserwować uszczelki drzwi. Mrugała mi kontrolka od świec więc myślałem jeszcze o wymianie ale mruganie ustało...
Myślę jeszcze o jakiejś ładnej zasłonce przed chłodnicę by silnik przy dużych mrozach szybciej łapał temperaturkę.
Co do mojej wizyty w Radomsku hmmm to dopiero w Wigilię rano zawitam w rodzinnym mieście...
Twoja Alfa ma dobrze z Tobą :D
Moja jutro idzie do lekarza na wymianę dwóch górnych wahaczy, wymiany olei i filtrów, czyszczenie zaworu EGR i jeżeli bedzie taka potrzeba - wymiana płynu chłodzącego.
W sobotę będę zakładał zimówki :D
Mam nadzieje, że w święta uda nam się jakiegoś spota zeskrobać :crazy_pilot:
hmmm czy ma ze mną dobrze ?? ;) staram się... wiesz dbam o nią i mam nadzieję, że i ona zadba o mnie. Ja w sumie w sobotę odstawiam Żuczka do mechanika na wymianę gum w przednim stabilizatorze bo coś tam zaczyna stukać sobie...
Co do spota to nie widzę możliwości nie spotkania się tak więc na pewno gdzieś się ustawimy ;)
A tak z ciekawości gdzie odstawiasz swoją Belle ??? i jak wygląda to cenowo - chodzi mi o wymianę wahaczy. Nie wiem czy widziałeś, w dziale zrób to sam jest opis wymiany górnych więc można w sumie samemu spróbować ;)
pzdr :)
aha jak tam akcja "ulotka" ???
Alfe odstawiam do mojego znajomego na ul. Jasną - zapewne kojarzysz :D
Ma on swoje źródło skąd zamawia części i np. cena za sztuke górnego wahacza to 80 zł - co do ceny za robociznę to nie mam pojęcia ile ode mnie bierze, ponieważ z reguły robię coś jeszcze :D Tak jak dzisiaj np. prócz wahaczy, wymieniam dodatkowo olej, filtry i czyszczę zawór EGR.
Pamiętam jedynie, że kiedy odstawiałem do niego Alfe w czerwcu to za wymiane wszystkich filtrów, płynów, rozrządu oraz dolnego wahacza policzył mi równe 1000 zł. Także wydaje mi się, że tragedii nie ma.
Co do akcji "ulotka" :D projekt zawiozłem do drukarni i pod koniec przyszłego tygodnia mają być gotowe :D
kurcze 80,- za wahacz... tylko nie ładuj jakiegoś no name... A co akcji to widzę, że solidnie się do tego przyłożyłeś... brawa dla Kolegi. Co do ceny za rozrząd i inne to faktycznie 1000 to nie dużo.
A nie myślałeś aby zaślepić EGRa ??? W dziale zrób to sam wrzuciłem skan zaślepki razem z wymiarami ;)
PS. masz ramki ?? http://www.forum.alfaholicy.org/skle...y_otwarte.html
Myślę, że nie zrobiłby mi numeru i nie wsadził do zawieszenia nie wiadomo co :pleasantry:
Owszem, myślałem nad zaślepieniem, ale zobaczymy co znajomy mi powie na jego temat. Co do ramek... Nie mam i mieć raczej nie będę :D Poprzedni właściciel przewiercił dziurki w rejestracji i zamocował do zderzaka bez ramek. A więc w tej sytuacji gdybym teraz założył ramki to dziurka w rejestracji zostaje. Mam naklejkę klubową - na razie jest ona dość sporych rozmiarów, ale to wszystko ze względów na reklame :D Za jakiś czas przejdę na mniejszy rozmiar :)
cześć lukash - jak tam poszukiwania AR - rozglądasz się za czymś??