Jak? Przecież ze scudetto by nie pasowało. Pewnie trochę dodane po bokach, trochę w nadkolach i dziób bardziej szpiczasty.
Printable View
Jak? Przecież ze scudetto by nie pasowało. Pewnie trochę dodane po bokach, trochę w nadkolach i dziób bardziej szpiczasty.
heh. albo to wogóle z laminatu jest zrobione.
Ale wykonawca to mega zdolny człowiek, zazdroszczę talentu.
W dobie dzisiejszych możliwości technicznych,wykonanie czegoś takiego,nie jest zbyt skomplikowane,Mój ojciec lat temu 35 dorabiał z arkusza blachy błotniki do pierwszej Ascony (taka kwadratowa z przodu)gdzie nie miał dostępu do migów,zgrzewarek,szpachli natryskowych,piaskarek i innych tego typu pomocy,tylko palnik acytylenowy i śladu nie było,że były dorabiane.A dzisiaj,przy odpowiednich narzędziach i odrobinie wyobraźni przestrzennej,można takie coś stworzyć.
Coraz częściej dochodzę do przekonania że Włosi powinni się zając się produkcją makaronu a nie samochodów. Jak można zaprzepaścić takie tradycje jakie miała Lancia i Alfa?
Inne koncerny wprost szczycą się swoją tradycją, czego u Fiata niestety nie widać. Jak długo można ciągnąć na legendzie Fiata 500?
Jak byscie troche poczekali to akurat w przeciagu 3 lat bedzie rozszerzenie dosc powazne marki alfy, w bardziej sportowa strone. Wiadomo ze spider jest budowany z mazda i juz blisko finalu, giulia wejdzie, crossover itp. Natomiast lancia zostanie z jednym mdelem i jak sie skonczy to koniec marki. Nie ma co sie dzowic fiatowi, taka delta to przepiekny maly samochod a ile ich widac na drodze? Jak raz na jakis czas spotkam jeden egzemplarz. Co do nastepcy 166 to nie dziwie sie ze nie chca produkowac. Szans z e klassa, piatka czy a6 nie maja, ewentualnie z volvo moga walczyc, jedyna szansa to zejsc polke nizej i tak zrobili ze 159- cos pomiedzy 156 i 166. I widac jak dobre efekty byly, bo tego mofelu jezdzi mnostwo, w szczecinie to gdzies 30% wszystkich alf jakie sie poruszaja.
Czekaj tatka latka ;-) Odkąd to się słyszy o nowych modelach ze stajni Alfy. Gama modelowa zamiast się rozszerzać to stale się kurczy. Jak dla mnie to agonia tej marki.
A wracając to tematu przewodniego. Przeszczep pyska ze 159 do 166 bardzo mi się podoba i gdyby nie chroniczny brak czasu to chętnie bym się podjął tego tematu ;-)
Jest taka moda teraz mnie się nie podoba tak jak z Audi dają duże zderzaki,atrapy chłodnice,lampy np model 100 podrabiany na śliczne A6 C5 ,ale nie raz to wygląda karykaturalnie trzeba uważać żeby proporcje się zgadzały i nie wyglądało to śmiesznie.
Znalazlem nowe foto 169. Wg mnie proporcje przodu sa nieładne. Nadal sie podniecacie?
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2015/02/22.jpg
Juz pisałem, że ten ulep jest beznadziejny.
159 jest piękna, 166 tak samo, ale połączenie tych dwóch modeli juz niekoniecznie. Jak to widzę to mi niedobrze.