Według poniższego zdjęcia, nie ma węża ani na króćcu nr 1 ani na nr 2:( Jak w takim razie podpięte jest podciśnienie?
Printable View
Według poniższego zdjęcia, nie ma węża ani na króćcu nr 1 ani na nr 2:( Jak w takim razie podpięte jest podciśnienie?
Jak nie masz na 2 to .... coś ten reduktor spierd....y jest, na zdrowym Zavolaku jak zdejmiesz podciśnienie to ciśnienie stoi na 1.7bar. Podepnij podciśnienie z kolektora na podciśnienie 2 na reduktorze, zobacz jakie ciśnienie wtedy bedzie miał gazu, i napisz, podciśnienie na reduktor ma być podpięte!!!
Kolego sprawdz sobie podpiecie wtrysków gazowych czy nie masz pozamienianych cylindrów.
Jeżeli podpięte masz na gotowych wiązkach to powinno być jednakowo z numeracją od benzynowych wtyczek jak i gazowych.
Już jest w porządku, po bliższych oględzinach przewód był podpięty, spięty trytytkami do innych i nie zauważylem-też nie sądziłem, żeby bez niego dało radę choć autokalibracje zrobić:) Wtryski były pozamieniane, 1 z 4, ale to już z 3 tygodnie temu to poprawiłem-szarpał przy przełączaniu. A w związku z tym pytanie: Możliwe, że poprzedni użytkownik jeździł z pozamienianymi wtyczkami dłuższy czas, czy mogło to wprowadzić zmiany w ECU benzynowym? I drigie pytanie: Czy warto rozebrać reduktor do wyczyszczenia z syfu gazowego po 20 kkm?
Reduktora nie tykaj się nawet.
Lepiej go nie ruszać?? Czy z innego powodu??
Czyli zostanę przy wymianie filtra przy elektozaworze, pewnie jest od początku instalacji:) GrzesiekK, orientujesz sie pewnie w cenach wtrysków Apis Solo Fast, można je dostać tylko u producenta? Czy zanim skrócę wężyki i zamontuje porządnie, pojedynczo, mogę zastosować listwę, np. taką jak do pojedynczych magiców sie stosuje?
Apisy wprost od producenta, co do ceny ok. 36zł/netto sztuka.
A pomysł z łączeniem na listwie? Czy lepiej filtr z czterema wyjściami?