To nie wystarczy ! Tylko Loudlink obecnie działa z ICS. Nawet niektóre zmieniarki mimo, że mają oznaczenie modelu takie samo jak zmieniarka w 166 nie współpracują z ICS.
Printable View
Dokładnie tak. To jak? Kto ma najbliżej żeby się przekonać?
Nie znam się na tym, ale może wystarczy przerobić wtyczkę od zmieniarki, tak aby pasowała pod przewód w aucie. Przecież ogólna zasada działania zmieniarek jest taka sama. Moim zdaniem próbę powinien zrobić ktoś obcykany z elektroniką.
Panowie emulator zmieniarki tylu Loudlink, do naszych aut jest jak najbardziej do zrobienia!. " Podstawowym problemem przy konstrukcji takich układów jest brak dokładnych opisów rozkazów " . Ale ktoś mądry skonstruował Monitor szyny unilink , dzięki któremu możemy poznać te rozkazy, zmontować odpowiedni układ, napisać program,wgrać go do mikro kontrolera i uaktywnić kable w bagażniku, następnie zająć się sterowaniem tego urządzenia z poziomu ICS-a, to tak w ogromnym skrócie zapraszam do lektury :
http://rejestr.republika.pl/strony/unilink.html
http://rejestr.republika.pl/strony/monitor_unilink.html
Jest tu nawet napisany program do mikro kontrolera ale z tego co się zdążyłem zorientować to nasz sprzęt czyli Zmieniarka - ICS , komunikuję się inaczej więc program chyba nie podejdzie, jeszcze go nie próbowałem.
Na tej aukcji jest mowa o wtyczce 8 pinowej- ile pinów jest u nas? Jeżeli też jest 8 można by spróbować kolejno je sprawdzić, i ustawić pod zmieniarkę. Może się myle, ale wydaje mi się, że na tej aukcji przedstawiono zdięcie wtyczki do lanci i jest ona bardzo podobna do tej w 166- takie moje rozważania.
Kiedyś na forum bardzo aktywny był użytkownik HENKEL może on by coś doradził (wydaje mi się że ma dużą wiedze na ten temat- zrobił navi do 166)
Dawid może masz rację tyle tylko że ja elektroniki i programowania nie trybię ani ciut ciut. Mogę skonstruować Ci suwnicę albo przesuwnicę ale nie elektronika :/
Tak się składa że jestem po szkole elektronicznej i razem z moim kolegą studentem mechatroniki który zna się na programowaniu spróbujemy zmontować taki emulator zmieniarki :) wszystko co jest nam potrzebne już mamy tylko czasu brakuje...
To bardzo dobrze się składa :D trzymam kciuk!!!!
dawid_007_04, to dawaj dawaj spora liczba osób Ci kibicuje :)