Chyba ze jest to Giulietta z lat 50 - 60 lub 80.
Printable View
Chyba ze jest to Giulietta z lat 50 - 60 lub 80.
Tak on ma Giulietta jak ja Claudie Schiffer... wystarczy, ze przymkne lekko oczy... :P
Tak trochę z innej beki. Polecam sprawdzić obejmy/klipy/paski zaciskowe mocujące wiązki, przewody itp. w komorze silnika.
U mnie na przykład nakładka na przepływomierz - kaptur plastikowy był nie zapięty i mocno poobcierał przewody wtyczki :/
Przy bagnecie olejowym 2 wiązki też obtarte - jedna o osłonę silnika druga o pas przedni. Klip rozpięty przy akumulatorze lewa strona dół...
---------- Post added at 00:05 ---------- Previous post was at 00:04 ----------
Tak trochę z innej beki. Polecam sprawdzić obejmy/klipy/paski zaciskowe mocujące wiązki, przewody itp. w komorze silnika.
U mnie na przykład nakładka na przepływomierz - kaptur plastikowy był nie zapięty i mocno poobcierał przewody wtyczki :/
Przy bagnecie olejowym 2 wiązki też obtarte - jedna o osłonę silnika druga o pas przedni. Klip rozpięty przy akumulatorze lewa strona dół...
U siebie też dwa miejsca znalazłem w komorze silnika - raz zaślepka spadła - dwa ktoś w italiańców użył za krótkiego paska zaciskowego - po czy m jak się zorientował ze za krótki to go nie zapiął ... poprawione :)
Czekamy na podobna akcje ze skrzyniami
Proponuję się pofatygować do Niemiec ;).
Za alfaowner.com:
W trybie A, wybierając w opcjach wyświetlanie daty, uzyskuje się bieżące wyświetlanie prędkości w postaci cyfrowej. Sprawdziłem - rzeczywiście działa.
Podeślij proszę linka do alfaowner
już znalazłem
http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...ther-mode.html
bardziej dla Mito ale pewnie i w Julce chodzi