-
Włączniki w nawiewach sprawne dioda się zapala i przekaźnik też słychać cykanie zresztą wyciągane było wszystko mierzone miernikami jest ok, możliwe żeby jakaś kostka w bagażniku się rozłączyła niedawno demontowałem półkę tylną może tam coś się namieszało??
-
Ja u siebie nic nie znalazłem pod szybą, zresztą powinno lusterka grzać nawet jakby tylko szyba nie działała. Jestem na razie na debecie i do elektryka wizytę muszę opóźnić.
-
Masakra nie wiadomo gdzie ręce włożyć haha trzeba chyba znaleźć przewód i patrzeć cm po cm musze to zrobić bo strasznie źle się jeździ przy takich mrozach no i więcej skrobania hah
-
U mnie padło dziś. Bezpiecznik ok, dioda świeci, lusterka i szyba nie grzeją. Podejrzewam, ze może to być cały panel regulacji, bo od jakiegoś czasu znikało podwietlenie całego regulatora, którepo puknięciu palcem wracało do normy. Dziwne jest tylko to, że podświetlenia ciągle działają.
-
U mnie znika podświetlenie w ustawianiu temperatury nadmuchu też po puknięciu świeci może to i tego wina ale dziwne bo przycisk podaje do przekaźnika (słychać cyknięcie) czyli prąd do tego momentu dochodzi
-
u mnie tez cyka przekaznik. Chyba nie obejdzie sie bez elektryka
godzina 15.12
Przed chwilką coś mnie podkusiło, żeby wyjąć radio (nówka - trzy dni). Wyjąłem, przemieszałem ręką kabelki i okazało się, że konektor z tyłu panelu sterowania był luźy. Docisnąłem go, włożyłem radio i wszystko działa i grzeje jak powinno!
Musiałem za bardzo radio wpychać przy montażu i pewnie to była przyczyna, ze poluzowałem tę wtyczkę w panelu.
-
ja się podepne.
gdy włacze ogrzewanie tylnej szyby to nagrzewa mi jedynie 3-4 linie. pozostale chyba nie dzialają. co to moze być?? uszkodzony obieg??
i drugi pytanko czy kazda 156 ma podgrzewane lusterka??
-
hmmm no wlasnie ciekawi mnie czy u mnie jest podgrzewanie lusterek...
o i mam pytanie grzanie lusterek i tylnej szyby wlacza sie jednym klawiszem?? u mnie szyba grzeje bardzo dobrze ale nie zauwarzylem czy grzeja takze lusterka.
-
Jak Ci grzeje szyba a parę nitek nie, to znaczy, że masz przerwę gdzieś w obwodzie. Musisz się przyjrzeć bacznie połączeniom na szybie, gdzieś mogą być minimalne przerwy i dlatego nie grzeje. Możesz zakupić specjalny klej przewodzący w dowolnym elektronicznym albo na allegro i delikatnie przesmarować ubytki.
Co do tego czy wszystkie miały grzanie lusterek to nie wiem. A działają wraz z załączeniem ogrzewania tylnej szyby. Można to wyczuć ręką na szybce lusterka.
Ja np. dalej nie mam ogrzewania ale nie mam też czasu na delikatne rozebranie panelu głównego.:stop:
-
I Ja się przyłącze do tematu. Moja sytuacja wygląda następująco.....
Wczoraj padl mi centralny zamek, ale po odpaleniu samochodu bylo juz ok i wszystko działalo. Wieczorem zauwazylem ze nie mam wstecznego swiatla, światła stopu, szyby nie dzialaja oraz podgrzewanie tylej szyby....;/ pozostala elektryka dziala(centralny tez). Nie wiem gdzie szukac problemu, jutro zerkne na bezpieczniki w kabinie ale nie wydaje mi sie zeby to byla ich wina. Jak myslicie co to moze byc?????