I po błędzie pojechałem po bandzie i wyczyściłem wszystkie gniazda ze stykami jakie tylko wpadły mi w oczy. Już drugi dzień i błędu zero
Printable View
I po błędzie pojechałem po bandzie i wyczyściłem wszystkie gniazda ze stykami jakie tylko wpadły mi w oczy. Już drugi dzień i błędu zero
Dziś i tak wymieniłem świeczki.
Zrobiłem test 3 nowe i jedna stara i od razu jest błąd. Teraz mam nowy komplecik.
Po tych rewolucjach silniczek chodzi i pali super.
error glov plug totalnie brak reakcji silnika ?? wszystkie kontroli się zapalają gasną i po przekreceniu kluczyka silnik totalnie milczy ??? proszę co to może być gdzie szukać ??
A akumulator jest ok?. I masa silnika do sprawdzenia
Wysłane z mojego DRIVE2 przy użyciu Tapatalka
aku jest ok wszystkie kontrolki sie swieca radio itd na na samym aku jest ziolona diodka czyli że tez ok a o co chodzi z tą masa :) ?? dodam że awaria wystapiła dwie godziny temu i jak wsiadłem do alfy to podczas odpalania silnik raz zakręcił i potem padł i za kolejną próbą odpalenia silnika to już bez reakcji i na kompie komunikat error glov plug :((
Przy dużym spadku napięcia może się pokazywać taki komunikat. Silnik musi mieć idealną masę, czyli ponłączenie z minus akumulatora, jak tego nie będzie nie zakręcisz choć kontroli nie gasną. Weź kabel rozruchowy i połącz silnik z minusem i wtedy kręć,
Wysłane z mojego DRIVE2 przy użyciu Tapatalka
ok zaczynam kumać :) tylko powiedz proszę gdzie szukać tej masy podłączonej do silnika ??
Ale ja przękręcasz kluczyk to jest coś słychac czy totalna cisza.
Przy słabej masie powinno być słychać próbę rozrusznika i potem cisza. Jak padł rozrusznik to może być całkowita cisza.
Jeszcze może być walnięta stacyjka , że nie daje impulsu sterowania na rozrusznik.
Ale sprawdzić masę to jest najtańsza opcja
Zrobię fotkę masy to potem wstawięhttp://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=182022&stc=1http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=182023&stc=1
super dzięki za zdjęcia!!! nie jest cisza totalna. Jutro to sprawdzę z samego rana co i jak raz jeszcze dziękuję za chęć pomocy :))
Dodam że jak kluczyk jest przekręcony w pozycję odpalenia to słychać ewidentnie syk pod maską jak wsadzę głowę i słucham :) ??