Mam 100% tak samo jak Ty! gwoli scislosci ta roznica to: wskaznik 70, termometr w zbiorniczku 83.Cytat:
Napisał M@rtini
Ale chyba tak czy siak na 95% to wina termostatu.
Printable View
Mam 100% tak samo jak Ty! gwoli scislosci ta roznica to: wskaznik 70, termometr w zbiorniczku 83.Cytat:
Napisał M@rtini
Ale chyba tak czy siak na 95% to wina termostatu.
termostat o dwóch tygodni leży w garażu i czeka na wymianę .Cytat:
Napisał Siekier
po świętach założe i sie zobaczy.
Dzisiaj wymieniłem termostat a tu niespodzienka w postaci falujących obrotów jak złapie temperaturę prawie 90. Wcześniej miałem 50st. i wszystko było ok :evil:
No i wreszcie stalo sie!! Wymienilem termostat :)
Dotychczas mialem na wskazniku strzalke rowwno na kresce umownych 70C.
Po wymianie mam lekko ponad tzn lekko brakuje do polowy pomiedzy 70 a 90.
Szczerze mowiac spodziewalem sie czegos wiecej....
Pogotuj (w garnku z wodą i termometrem) sobie stary i jeszcze się okaże że był dobry....
Byc moze - ale to mnie nie martwi. Martwi mnie temperatura silnika w Belli...Cytat:
Napisał Maciek-156
Bo jezeli sie okaze ze oba termostaty dobre a temperatura na wskazniku 70 pare stopni to znaczy ze problem nadal nie rozwiazany a silnik nie dogrzany :cry:
A pompę wody kiedy wymieniałeś? W TSie taka operacja powinna być przeprowadzana co drugą wymianę rozrządu. Chyba że wskaźnik pokazuje swoje a np. EQU "widzi" inną temperaturę - trzeba się przejechać z laptopem podłączonym.
No tak ale jezeli bylaby zwalona pompa to raczej by mi sie przegrzewal a nie niedogrzewal...?Cytat:
A pompę wody kiedy wymieniałeś? W TSie taka operacja powinna być przeprowadzana co drugą wymianę rozrządu.
W tym momencie stawiam jednak na czujnik temp. Nie widze innej opcji, skoro ogrzewanie dziala, termo na 100% ok etc.
Proponuje odłączenie aku na min 15 minut, ponowne podłączenie i odpalenie silnika przy wyłączonych wszystkich odbiornikach prądu. Ja nawet światełko w kabinie wyłączam . I tak autko ma chodzić oczywiście bez włączania czegokolwiek i bez przegazówki aż do włączenia wentylatora.
Równocześnie obserwjemy wskaźnik temperatury. Jeśli dojdzie prawie do 90 stopni, potem spadnie wyraźnie i znów się zacznie podnosić, termostat jest ok. Jeśli będzie wzrastać bez wyraźnego tąpnięcia = czeka Was wymiana termostatu. Wentylator włączył mi sie tyciu ponad 90 stopni.
Dodam:
Trwało to ze 30 minut :/
Tak to jest w TSie, a nie w JTD. Przy obecnych temperaturach zewnętrznych życzę powodzenia w rozgrzewaniu JTD na wolnych obrotach do włączenia wentylatora...