U mnie i u Piotrixa może być różnica w czasie nagrzewania, gdyż mamy dodatkowo gaz. Woda w układzie ogrzewa parownik.
Co do odpowietrzania to juz pisałem wcześniej. Inne opcji nie ma. W 155 nie ma śruby do odpowietrzania układu
Printable View
U mnie i u Piotrixa może być różnica w czasie nagrzewania, gdyż mamy dodatkowo gaz. Woda w układzie ogrzewa parownik.
Co do odpowietrzania to juz pisałem wcześniej. Inne opcji nie ma. W 155 nie ma śruby do odpowietrzania układu
no troche nie do konca ja lpg mam ustawione na 60st a powyzej tych 60st nagrzewa sie dosc szybko, najdluzej do tych 60,ale co sie dziwic 6.5l oleju prawie 10 l plynu troche to musi potrwac aby to nagrzac :D a przeciez nikt normalny nie bedzie palowal silnika na zimnym
Wymień tą pompę wodną i wszystko bedzie OK sprawdz czy rura od chłodnicy na dole i na górze jest gorąca jeśli tak nie jest to napewno pompa do wymiany. Nagrzewanie w mojej 155 jest dość szybkie na najwyższym ustawieniu nagrzewnicy mogę jeżdzić w slipkach a i tak się spocę :lol: Układ powinien sam się odpowietrzyć , nie ma korka czy śrubki do odpowietrzania. Można też zdjąć górny wężyk ze zbiorniczka i po uruchomieniu silnika powinna lecieć woda z tego wężyka jesli nie to z całą pewnoscią pompa ( brak obiegu )
A powitać 75andrew155. Właśnie dziś zamówiłem pompę firmy Car od jakiegos gościa z Wawy. Ma jutro wysłać. Płyn nie leci z tego węża, a przewody od chłodnicy nie są gorące. Dopiero jak termostat póści. Po świętach będę walczył dalej z wymianą pompy.
Jak termostat puści to przy uszkodzonej pompie będziesz miał gorącą rurę za termostatem a druga rura od chłodnicy bedzie zimna lub ledwo ciepła to znak że nie ma obieguCytat:
Napisał muzzy
Dziś przyszedł listonosz z moim prezentem świątecznym. Przyszła pompa. Po świętach zabieram się za wymianę. Po wymianie napisze co i jak.
To listonosz czy Święty Mikołaj :|?:
2w1 :)
Spokojnie , nie denerwuj sie, uspokój sie, bez paniki , na wszystko jest rada, nie wszystko sie uda od razu , próbuj kombinuj aż sie rozleci albo znajdź kogoś kto sie na tym zna , albo zadzwoń do fachowca , albo tez masz wyjście sprzedać samochód i se kopic coś innego np fiata sejcento albo pikaczento to tez wkoncu prawdziwe rasowe quoresportivo..... :mrgreen:
Czego dotyczy ten post :shock: ?????????????Cytat:
Napisał ZENDER